Doktorlar Ahmet’in geri dönüşünü anlattı

Bayburtlu Ahmet Arı,  Yenibosna Halid Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi. Bu yıl sadece 6 gün okula gidebildi. Arkadaşlarıyla top oynarken düştü ve bacağı kırıldı. Tam bir futbol aşığı olan Ahmet'in bacağının kırılmasıyla hayatı değişti. Ahmet'in bacağına önce tam 3 kez platin takıldı. Platinler Ahmet'in bacağında sürekli oynuyordu. Baba Şahin Arı, 3. platinden sonra oğlunun doktorunu değiştirdi. Gittikleri hastanede Ahmet'e kemik kanseri tanısı konuldu. Ardından Ahmet'in sol bacağı kalçasından kesildi. Tüm bu yaşananlardan sonra Ahmet, kaptığı bir enfeksiyon yüzünden komaya girdi. Komaya giren Ahmet Arı, Medical Park Sağlık Grubu Bahçelievler Hastanesinde tam 12 gün koma halinde yoğun bakımda kaldı. Ancak Ahmet komadaki 12. günün sonunda gözlerini açarak hayata ikinci kez ''merhaba'' dedi.

Doktorlar Ahmet’in geri dönüşünü anlattı

Ahmet, şimdi daha güçlüBayburtlu Ahmet Arı,  Yenibosna Halid Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi. Bu yıl sadece 6 gün okula gidebildi. Arkadaşlarıyla top oynarken düştü ve bacağı kırıldı. Tam bir futbol aşığı olan Ahmet'in bacağının kırılmasıyla hayatı değişti. Ahmet'in bacağına önce tam 3 kez platin takıldı. Platinler Ahmet'in bacağında sürekli oynuyordu. Baba Şahin Arı, 3. platinden sonra oğlunun doktorunu değiştirdi. Gittikleri hastanede Ahmet'e kemik kanseri tanısı konuldu. Ardından Ahmet'in sol bacağı kalçasından kesildi. Tüm bu yaşananlardan sonra Ahmet, kaptığı bir enfeksiyon yüzünden komaya girdi. Komaya giren Ahmet Arı, Medical Park Sağlık Grubu Bahçelievler Hastanesinde tam 12 gün koma halinde yoğun bakımda kaldı. Ancak Ahmet komadaki 12. günün sonunda gözlerini açarak hayata ikinci kez ''merhaba'' dedi.

NE AİLESİ NE DE DOKTORLARI ÜMİTLİYDİ

Medical Park Bahçelievler Yoğun Bakım Ünitesi'nde 18 gün kalan Ahmet Arı'yı Dr. Türkan Şanlıer ve Dr. Uğur Erol birlikte takip etti.

Dr. Türkan Şanlıer, Ahmet'in hastaneye geldiğinde çok kötü bir tablo seyrettiğini ve ailesine fazla ümitlenmemeleri gerektiğini söylediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Gerçekten Ahmet kötü bir tablo içinde bize geldi. Ailesine elimizden geleni yapacağımızı ancak fazla ümitlenmemeleri gerektiğini söyledim. Kanında enfeksiyon çok fazlaydı, ateşi yüksekti. Kemik iliği üretimi yapamıyordu. Ağır bir enfeksiyon tablosuyla karşı karşıyaydık. Trombositlerinin sayısı çok düşüktü. Dışardan verdiğimiz her türlü tedaviye Ahmet yaşının genç olmasından dolayı cevap verdi. Tansiyon problemi vardı, tansiyonu çok düşüktü. Açıkçası umutsuz bir tabloydu. Tedaviye çok güzel yanıt verdi. Yaptığımız her tedavinin karşılığını aldık. Günlük takiplerini burada çok iyi değerlendirdik. Her tabloyu en ince ayrıntısına kadar inceledik. Günlük takiplerini asla atlamadık. Kan tetkikleri bizim için çok önemliydi, onları da günlük olarak yaptık. Kan hücre sayısını arttırıcı ilaçlar yapıldı. Ahmet'in yaşının genç olması, hayata tutunmak istemesi bizi güçlendirdi. Uyguladığımız her tedavinin karşılığını aldık. Ahmet, şimdi oldukça iyi, kısa bir süre içinde taburcu edeceğiz.''

ARTIK TOP OYNAYAMAYACAK DİYE ÜZGÜN

Bir mucizeyi gerçekleştiren Ahmet Arı, artık top oynayamayacağı için üzgün olduğunu ifade ederken, bir an önce iyileşip okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istiyor.

Arı, ''Yaşadıklarımı tam olarak bilmiyorum. Komada hep uyutuldum. Ancak bacağımın kesilmesi ve ilk ameliyatları bana çok acı verdi. Artık daha iyiyim. Bir süre sonra yürümeye de başlayacağım. Okuluma ve arkadaşlarıma bir an önce kavuşmak istiyorum'' dedi.

Baba Şahin Arı, yaşadıklarına inanamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Oğlumun başına gelenlere üzüleyim mi yoksa, öldü derken hayatta kalmasına sevineyim mi, ne yapacağımı, ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Bütün çocuklar gibi benim oğlum da topa meraklı. Teneffüslerde arkadaşlarıyla top oynar. Arkadaşlarıyla top oynadığı bir gün düşmüş ve bacağını kırmış. Okuldan aradılar bizi. Gidip çocuğumuzu aldık ve hemen bir hastaneye götürdük. Bacağına bir operasyonla platin takıldı. Sonra biz kontrole gittiğimizde doktoru platinin dizine kaydığını yeni bir ameliyat daha yapacağını söyledi. Bu olay tam 2 kere daha tekrar etti. En sonuncusunda artık büyük platin koyacağız dediler. Ben oradan aldım İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüm. Orada bize çocuğun bacağında kemik kanseri olduğunu ve sol bacağını kalçasına kadar keseceklerini söylediler. Bacağının orada yüzde 95'i kesildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde kemoterapiye başlandı. Kemoterapiye vücudu tepki gösterdi ve aşırı kusmalar yaşadı. Bize orada çocuğun enfeksiyon kaptığını ve acil olarak bir yoğun bakım ünitesi bulmamızı söylediler. İstanbul'da Sağlık Bakanlığına bağlı hiçbir hastanede üniversite hastaneleri dahil yoğun bakım ünitesi bulamadık. En son Medical Park Bahçelievler Hastanesine gittik.''

Şahin Arı, anne Fatma Arı'nın komadaki günleri boyunca oğlunun acı çekmesine dayanamadığı için fişinin bile çekilmesini istediğini dile getirerek, ''Allah Ahmet'imi bize bağışladı. Çok şaşkın bir durumdayız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şimdi oğlum çok iyi, kemoterapiye de yakında başlayacaklar. Bir mucize gerçekleşti. Çok mutluyuz. Ahmet yine okula gidebilecek'' diye konuştu.

Bu arada, Ahmet Arı'nın bundan sonraki tedavisi Medical Park Sağlık Grubu Göztepe Hastane Kompleksinde yer alan Kanser Hastanesinde devam edecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.