Doğu Karadeniz'de bu yola dikkat!

Ülkeyi etkisi altına alan ve dünden itibaren Doğu Karadeniz'de de başlayan kar, yörede gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde şiddetlendi.

Doğu Karadeniz'de bu yola dikkat!
Doğu Karadeniz'de etkili olan kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Ülkeyi etkisi altına alan ve dünden itibaren Doğu Karadeniz'de de başlayan kar, yörede gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde şiddetlendi. Doğu Karadeniz'de yaylalarda tipiye dönüşen kar sebebiyle Gümüşhane-Trabzon sınırındaki Zigana Dağı başta olmak üzere yörenin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Trabzon-Gümüşhane karayolunun Zigana Dağı kesiminde yoldaki kar ve buzlanma yüzünden kayan bazı araçlar, yol kenarındaki kanallara düşerek ya da ters dönerek zarar gördü.

Sürücülere zor anlar yaşatan kar ve buzlanma dolayısıyla karayolları ekipleri de iş makineleri ile kar küreme araçlarıyla yolun Zigana Dağı kesiminde çalışma yaptı.

Trafik ekipleri ise ulaşımın güçlükle sağlandığı Trabzon-Gümüşhane karayolunu kullanan sürücülere trafik kurallarına uymaları ve zincirsiz ya da kar lastiksiz araç kullanmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Yüksek kesimlerin karla kaplandığı, Zigana Tüneli içinde ve yol kenarlarındaki kayalıklar ile binaların çatılarında buz sarkıtları oluştuğu gözlendi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.