Doğu'dan kar manzaraları

Haber ajansları, kar yağışı nedeniyle bölgede hayatın olumsuz etkilendiğini yazsada, görüntüler öyle söylemiyor...

Doğu'dan kar manzaraları
Bölge genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından kent merkezleri beyaz örtüyle kaplandı. Haber ajansları, kar yağışı nedeniyle bölgede hayatın olumsuz etkilendiğini yazsada, görüntüler öyle söylemiyor. Yağışla birlikte çiçek açan meyve ağaçları karlar altında kalırken beraberinde güzel manzaralar oluştu.

İşte başta Erzurum ve Gümüşhane olmak üzere, doğudan kar manzaraları:



Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, sorumluluk genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde etkili olan yağışın, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan il ve ilçelerinde yoğun şekilde etkili olması tahmin ediliyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da sıfırın altında 2, Erzurum ve Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da 3, Erzincan'da 4, Iğdır'da 6 derece ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan ve Erzurum'da 4, Kars'ta 6, Erzincan'da 1 derece olması bekleniyor. Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Kars'ta 2, Erzurum'da 4 ve Ardahan'da 6 santimetre kaydedildi.


Su baskını uyarısı

Bu arada Ardahan'da etkili olan kar ve buzlanma, karayollarında ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yağışıyla yollarda sis ve buharlaşma meydana geldi. Karayolları 193. Şube Şefi Ümit Yıldırım, özellikle Ardahan-Şavşat karayolu ile Ardahan-Posof karayolunda yoğun kar yağışının ulaşımda aksamalara neden olduğunu söyledi. Söz konusu yollarda buzlanma da olduğunu vurgulayan Yıldırım, kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışının tipi, ani sel ve su baskınına ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini, özellikle Ağrı ve Iğdır illerinde kuvvetli rüzgar esmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.