Çoruh manzaralı sandık sefası!

Türk Dünyası Parkı’nı geçip,  Çoruh kıyısı boyunca yürüyüşe başladığınızda, sizi ilk karşılayan onun hüzünlü yaşam mücadelesi oluyor. Görünürdeki manzara bir ayakkabı boyacısını andırıyor fakat onun ki biraz daha başka. Ekmeğini kazandığı o sandık; kimi zaman yemek masası, kimi zaman oturma odası, kimi zamansa yatak oluyor onun için… Adı: Mehmet Yıldırım… 55 yaşında… Gerek kendi mesleği olan ayakkabı boyacılığından kazandığıyla, gerekse çevreden yapılan yardımlarla hayat savaşı veriyor Çoruh’un hemen yanı başında… Havaların ısınması en çok Mehmet Yıldırım’ı mutlu ediyor. Şaşkın bakışlar, umurunda bile değil. O tüm sefaletine rağmen güneşin ve hayatın tadını çıkarmanın peşinde.  

Çoruh manzaralı sandık sefası!

 Mehmet Yıldırım’ın boyacı sandığına sığdırılmış hayatı, 9 yıl önce ailesinin dağılmasıyla başlıyorTürk Dünyası Parkı’nı geçip,  Çoruh kıyısı boyunca yürüyüşe başladığınızda, sizi ilk karşılayan onun hüzünlü yaşam mücadelesi oluyor. Görünürdeki manzara bir ayakkabı boyacısını andırıyor fakat onun ki biraz daha başka. Ekmeğini kazandığı o sandık; kimi zaman yemek masası, kimi zaman oturma odası, kimi zamansa yatak oluyor onun için… Adı: Mehmet Yıldırım… 55 yaşında… Gerek kendi mesleği olan ayakkabı boyacılığından kazandığıyla, gerekse çevreden yapılan yardımlarla hayat savaşı veriyor Çoruh’un hemen yanı başında… Havaların ısınması en çok Mehmet Yıldırım’ı mutlu ediyor. Şaşkın bakışlar, umurunda bile değil. O tüm sefaletine rağmen güneşin ve hayatın tadını çıkarmanın peşinde.  

 

 

 

 

 Havaların ısınması en çok Mehmet Yıldırım’ı mutlu ediyorMehmet Yıldırım hayat savaşı veriyor Çoruh’un hemen yanı başında…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mehmet Yıldırım’ın boyacı sandığına sığdırılmış hayatı, 9 yıl önce ailesinin dağılmasıyla başlıyor. 9 yıldır yalnız yaşayan Mehmet Yıldırım, inşaat işçiliği ve hamallık serüvenlerini anlatıyor…

“Artık yorgunum” diyor…
“Eskisi kadar güçlü değilim… Ancak boyacılığa gücüm yetiyor…”

Ve devam ediyor:

“Yaşamak için çalışmalıyım. Bir boya sandığı yaparak ayakkabı boyamaya başladım. Yalnız yaşadığımdan bana gerekli olan her ne varsa sandığımda taşıyorum. Gelip geçenin şaşkın bakışlarına alıştım artık.”

Şaşkın bakışlar, umurunda bile değil. O tüm sefaletine rağmen güneşin ve hayatın tadını çıkarmanın peşinde...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.