Çoruh eski Çoruh değil!

Hava sıcaklığının zaman zaman en düşük eksi 20’lerde seyrettiği Bayburt’ta Çoruh Nehri yine buz tuttu.

Çoruh eski Çoruh değil!
Bayburt Postası - Hava sıcaklığının zaman zaman en düşük eksi 20’lerde seyrettiği Bayburt’ta Çoruh Nehri yine buz tuttu. Zaman zaman Sırakayalar Şelalesi’nin de buz aktığı kentte gece artan soğuklar göletlerle birlikte Çoruh Nehri’nin de buz tutmasına neden oluyor. 

Geçmiş yıllarda daha çok Şubat aylarında yaşanan Bayburt ayazının etkili olduğu vakitlerde bile pek az rastlanan bu manzaralar hava sıcaklığının geçmişe göre yüksek olduğu son yıllarda ise daha çok ortaya çıkmaya başladı. Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olduğu halde son zamanlarda üzerine yapılan HES’ler ve bentler nedeniyle yer yer durgunlaşan Çoruh’un aynı şekilde yer yer buz tutması bunun en önemli nedeni olarak ortaya çıkıyor.

Öte yandan bugünlerde önemli bir bölümü buz tutan Çoruh’taki bu kış manzaraları, aradan çok kısa bir süre geçmesine rağmen henüz geçtiğimiz ay objektiflere yansıyan balık zamanı sıcak görüntüleri hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karayusuf 9 yıl önce

ÇORUHU BU DURUMUMA DÜŞÜRENLERDEN İNŞALLAH ALLAH BİR GÜN HESAP SORAR