Çığ tehlikesine dikkat!

Eski ile üzerine yağan yeni kar kaynaşmayınca, çığ tehlikesi baş gösteriyor.

Çığ tehlikesine dikkat!
Bayburt Postası - Önümüzdeki birkaç gün içerisinde etkisini artıracak kar yağışı üzerine açıklama yapan Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi olabileceğine dikkat çekti ve uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu kesimlerde Perşembe günü başlayacak kar yağışından dolayı oluşacak taze kar tabakasının, alttaki eski kar tabakasıyla kaynaşmaması nedeniyle Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğu açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine gireceğini belirtilirken, yurt genelinde hava durumunun pazartesi gününden itibaren yağışlı olacağını açıkladı. Ayrıca bazı bölgeler için çığ uyarısı yaptı.


Buzlanma Ve Don Uyarısı 
Meteoroloji, yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini belirterek, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Kuvvetli Rüzgâr 
Rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde, Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli olmasını istedi. 

Bazı Bölgeler İçin Çığ Uyarısı 
Meteoroloji'den bir çığ uyarısı geldi. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine dikkat çeken Meteoroloji, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
çığçığ Tehlikesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.