Bu 4 ilde hiç orman yangını çıkmadı

Türkiye’de geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda 11 bin 456 hektar ormanlık alanın kül olduğu açıklandı.

Bu 4 ilde hiç orman yangını çıkmadı
Bayburt Postası - Türkiye’de geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda 11 bin 456 hektar ormanlık alanın kül olduğu açıklandı. 3 bin 755 orman yangının çıktığın ülke genelinde en fazla orman yangını Antalya’da, en az orman yangını ise Muş’ta çıktı. Aralarında Bayburt’un yer aldığı 4 ilde ise hiç orman yangını çıkmadı.

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, en fazla yeşil alanın yandığı yerin Balıkesir olduğu ortaya çıktı. Yangın sayısına göre 322 ile en fazla orman yangının gerçekleştiği il Antalya’yı, 305 ile Muğla, 243 ile İstanbul, 208 ile İzmir ve 155 ile İçel takip etti.

Yangında kül yeşil alan büyüklüğüne göre bin 812,26 hektar ile Balıkesir ilk sırada. Balıkesir’in ardından Hatay’da bin 471,10 hektar, Antalya’da bin 312,20 hektar, Muğla’da 640,76 hektar ve Osmaniye’de de 605,42 hektar alanın kül olduğunu açıklayan Orman Genel Müdürlüğü, Bayburt, Ağrı, Van ve Iğdır’da geçtiğimiz yıl orman yangını hiç çıkmadı.

İlgili haber:



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kırzılımuro 9 yıl önce

Bayburt'ta orman mı var yangın da çıksın bre gafiller :)