Böyle olur Laz'ın rallisi

Rize’de ‘Laz Ralli’ adı altında yapılan tahta araba yarışları nefes kesti. Yarışmalarda dereceye girenlere ödül olarak saman balyası verildi.Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi, Dikkaya köyünde bu yıl 3. kez tahta arabalarla düzenlenen ve...

Böyle olur Laz'ın rallisi
Rize’de ‘Laz Ralli’ adı altında yapılan tahta araba yarışları nefes kesti. Yarışmalarda dereceye girenlere ödül olarak saman balyası verildi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi, Dikkaya köyünde bu yıl 3. kez tahta arabalarla düzenlenen ve 'Laz Ralli' adı verilen tahta araba yarışlarında heyecanlı anlar yaşandı. Binaların üzerleri, balkonlar ve tarlalardan yüzlerce kişinin izlediği mücadele öncesinde dörtlü gruplar halinde yarışacakların belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Fren sistemi dışında metal aksam kullanılmadan yapılan ve uzunluğu 1 metre 70 santimetre olan tahta arabalarla 750 metrelik dik parkurda yarışan 35 sürücü heyecanlı anlar yaşattı. Hızlı girdikleri virajları alamayan bazı sürücüler kaza tehlikesi atlattı. Küçükler, gençler ve yaşlılar olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Yarışmalarda yaşlılar kategorisinde yarışan ve derece yapılan yarışmacılara ödül olarak saman balyaları verildi.

Yarışmaları değerlendiren Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, "Bu bir sosyal bir aktivitedir. Gençler İnternet bağımlılığından kurtuluyor. Zirveye çıkıyorlar sonra hızla iniyorlar. İnsan sağlığı açısından da faydalı bir spor. Biz de çocukluğumuzda kaydık, herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.