Biri Bayburt’u Gözetliyor

Onu bir gece yarısı Duduzar’ın rüzgarında, bir guşluğ vakti Aslantepe’nin yamacında veya Kalenin surlarında Bayburt’u gözetlerken bulabilirsiniz. Yıllarca Foto Yavuz ailesinin karelerinden izlediğimiz, ezberlediğimiz ve sevdiğimiz Bayburt fotoğraflarına bu günlerde yenilerini o ekliyor. Güneş doğarken, gün batarken, öğlenin sıcağında veya kışın ayazında Bayburt her nasılsa, onun görüntülerinden taşıyor, karelerinde can buluyor. Bir tek kendini iyi çekemiyor, Ümit Kondolot… Gönüllü turizm elçiliğidir aynı zamanda bir şehri fotoğraflamak… İhtiyaç halinde arşivini karıştırıp, bulup buluşturup, eksik olan yere Bayburt’un o halini yapıştırmak…

Biri Bayburt’u Gözetliyor

Ümit KondolotOnu bir gece yarısı Duduzar’ın rüzgarında, bir guşluğ vakti Aslantepe’nin yamacında veya Kalenin surlarında Bayburt’u gözetlerken bulabilirsiniz. Yıllarca Foto Yavuz ailesinin karelerinden izlediğimiz, ezberlediğimiz ve sevdiğimiz Bayburt fotoğraflarına bu günlerde yenilerini o ekliyor. Güneş doğarken, gün batarken, öğlenin sıcağında veya kışın ayazında Bayburt her nasılsa, onun görüntülerinden taşıyor, karelerinde can buluyor. Bir tek kendini iyi çekemiyor, Ümit Kondolot… Gönüllü turizm elçiliğidir aynı zamanda bir şehri fotoğraflamak… İhtiyaç halinde arşivini karıştırıp, bulup buluşturup, eksik olan yere Bayburt’un o halini yapıştırmak…

 

1962 yılında Bayburt’ta doğan Ümit Kondolot, bugün 47 yaşındadır… Dönemin Meslek lisesi mezunlarından. İhtilalin ülkeyi kavurduğu günlerde Altınkaya barajında teknisyendir. Serinliğe fazla dayanamaz ve vatani görevi için ayrılır bu görevden.

1983 yılında kendi tezgahını kurar. Tam 17 yıl, elektronik tamir atölyesinde binlerce radyo, televizyon, eski pikap tamir eder. Bu arada tamirden bulduğu zaman aralarında esnaf odalarında, sivil toplum örgütlerinde görevler alır. 1991 yılında ise Bayburt Gazeteciler Cemiyetine üye olur.

Bayburt’un ilk radyosu olan BRT FM’in kurulmasında önemli pay sahibidir Ümit Kondolot. Hatta radyoda yöneticiliğin yanı sıra iki yıl boyunca programda yapar. Bir ara farklı bir işyeri çalıştırmayı denesede, bu sevdadan çabuk vazgeçer ve yeni milenyuma Bayburt Belediyesi’nde adım atar. 9 yıldır Belediye Basın Biriminde görev yapan Kondolot, bu arada gazeteciliğe iyice ısınır ve yaptığı haber ve çektiği görüntüleri Bayburtlularla paylaşmak üzere Bayburt Medya isimli internet sitesini kurar.

Ümit Kondolot“Boş zamanlarımda Bayburt’u farklı çekmeye çalışıyorum” diyerek mütevaziliği elden bırakmayan Kondolot, ayrıca grafik tasarım konusunda da büyük bir boşluğu doldurmaya başlar. Bayburt’un tren özlemine destek vermek üzere başlattığımız “Bayburt Ekspres’le bir fotoğraf çekinebilir miyim?” paylaşımında kullandığımız tasarım Ümit Kondolot’un elinden çıkmıştır. (Aynı tasarım bilbordlarda da kullanıldı. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti yönetimi tarafından bu tasarımın yer aldığı ve bastırıldığı afişler, Türkiye ve Avrupa’da yaşayan Bayburtlulara ulaştırıldı. Ümit Kondolot’un tasarım konusunda titizlikle ilgilendiği diğer bir konu ise Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleridir.)

Kooperatif, spor kulübü, dernek ve okul aile birliklerinde görev alır. 1998-99 yılları arasında Bayburtspor’un profesyonel olduğu dönemde yöneticidir. Atatürk Düşünce Derneği ve Kültür Turizm Derneği diğer yöneticilik deneyimleri arasındadır.

Aynı zamanda sarı ve lacivert sevdalısıdır Ümit Kondolot. Bayburt Fenerbahçeliler Derneği son dönemlerdeki uğrak yerleri arasındadır.

24 yıllık evli ve biri erkek ikisi kız olmak üzere üç çocuk babası olan Ümit Kondolot’un zaman zaman fotoğrafları Bayburt Postası’nda da yer almaktadır.

Elinden kamerasını bırakmamasını ümit ettiğimiz Ümit Kondolot’a, “Bayburt’u Gözetleyen Adam” yakıştırması, yapışsın kalsın istiyoruz. Çünkü, Bayburt’u ne kadar göz izler, ne kadar göz gözlerse o kadar iyi olacağına inanıyoruz. Deklanşörüne, vizörüne, gözüne sağlık Ümit Abi…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.