Bir başka Pazar noktası: Aydıntepe

Bayburt’ta Pazar kültürünün bir diğer hareketli şubesine ise Aydıntepe ev sahipliği yapıyor.  Aydıntepe ve çevre köylerin rağbet ettiği pazarda, en yoğun ilgiyi Karadeniz kıyı şehirlerinden getirilen balık çeşitleri görüyor. Cuma günleri kurulan Aydıntepe pazarında balığın yanı sıra her türlü sebze ve meyveyi bulmak mümkün. İlçede canlılığın günü olarak adlandırılan Cuma pazarı, ilçe esnafının bir gün olsun yüzünü güldürüyor.  

Bir başka Pazar noktası: Aydıntepe

Bir başka Pazar noktası: AydıntepeBayburt’ta Pazar kültürünün bir diğer hareketli şubesine ise Aydıntepe ev sahipliği yapıyor.  Aydıntepe ve çevre köylerin rağbet ettiği pazarda, en yoğun ilgiyi Karadeniz kıyı şehirlerinden getirilen balık çeşitleri görüyor. Cuma günleri kurulan Aydıntepe pazarında balığın yanı sıra her türlü sebze ve meyveyi bulmak mümkün. İlçede canlılığın günü olarak adlandırılan Cuma pazarı, ilçe esnafının bir gün olsun yüzünü güldürüyor.

 

EDİTÖR: Esnafın yüzünü güldüren Pazar kültürünün diğer yüzü ise karışık: Ekonomide canlılığın göstergesi olarak görünse de, toplum olarak tembelleştiğimizin, hazır ve emeksiz olana düşkünlüğümüzün göstergesidir aslında pazarlar. Ekonomiden anlamadığımızdan, kolay ve keyifle yutturulmuş büyük bir balıktır Pazar. Çiftçi ve köylü millet olan Türkleri, kahveye hapseden değişimin parlayan yüzüdür bu gürültülü ve renkli dünya! Kapı önündeki bahçeyi ekmeyen, hemen ardındaki tarlaya bakmayan ve 3 kümes hayvanı beslemekten aciz olduğumuzdan, soluğu pazarda alırız. Hele Pazar kültürü, köylere kadar inmişse, köylü pazarcının yolunu gözlemeye başlamışsa, yandığımızın resmidir!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.