BEKDER 2010 Onur Ödülleri, sahiplerini buldu

Bayburt  Bilim Kültür ve Eğitim Derneği (BEKDER) "2010 Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. Bayburt’ta doğup büyüyen, ülke çapında ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olanların ödüllendirildiği gece BEKDER Derneği tarafından 2009 yılında başlatılmıştı. Bu yıl ikincisi düzenlenen gece ise duygulu konuşmalara ve renkli görüntülere sahne oldu. Bayburt Valisi Kerem Al, törenin çok anlamlı olduğunu belirterek, 'Toplumumuzun, kültürümüzün vefa duygusu, kadirşinaslık gibi güzel hasletleri vardır. Zamanla yabancılaştığımız bu kavramlarla bugün bizi buluşturan sivil toplum örgütlerinden birisi de BEKDER'dir' dedi.

BEKDER 2010 Onur Ödülleri, sahiplerini buldu

Bayburt Valisi Kerem Al ve İşadamı Mustafa KöseoğluBayburt  Bilim Kültür ve Eğitim Derneği (BEKDER) "2010 Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. Bayburt’ta doğup büyüyen, ülke çapında ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olanların ödüllendirildiği gece BEKDER Derneği tarafından 2009 yılında başlatılmıştı. Bu yıl ikincisi düzenlenen gece ise duygulu konuşmalara ve renkli görüntülere sahne oldu. Bayburt Valisi Kerem Al, törenin çok anlamlı olduğunu belirterek, 'Toplumumuzun, kültürümüzün vefa duygusu, kadirşinaslık gibi güzel hasletleri vardır. Zamanla yabancılaştığımız bu kavramlarla bugün bizi buluşturan sivil toplum örgütlerinden birisi de BEKDER'dir' dedi.

Al, Bayburt'a emek veren, katkı sağlayan BEKDER'in kendi evlatlarını unutmadığını ifade ederek, 'Bu etkinlikle bizim bir açığımızı kapatıyorsunuz. Sizlere bu görevi yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyorum' diye konuştu.

BEKDER Başkanı Mete Emir ve Yayın Yönetmenimiz Kürşat OkutmuşBayburt Valisi Kerem Al ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Namık Kemal Zeybek

 

 

 

 

 

 

 

 

BEKDER Başkanı Mete Emir, gecede yaptığı konuşmada Bayburt'un, Bayburt'ta yaşayanlar için çok yalnız bir kent olduğunu ifade ederek, 'Onun için Bayburtlular nereye giderlerse kendi Bayburt'larını kurarlar. Onlar hep yalnızdırlar ve bu yalnızlıklarını, ancak bir başka Bayburtlu giderebilir. Dışardan birileri bu yalnızlığı gideremez' dedi. Emir, bu duygularla, elde ettikleri büyük başarılarla bir Bayburtlu olarak kendilerini onurlandıran, şereflendiren, yani yalnızlıklarından uzaklaştıran insanlara ödül verildiğini açıkladı.

Konuşmaların ardından, eğitime yaptığı katkıları nedeniyle hayırsever iş adamı Mustafa Köseoğlu, Türk kültürünün tanınmasına yaptığı katkılar dolayısıyla eski Kültür ve Turizm Bakanı Namık Kemal Zeybek, Anadolu’nun ve Bayburt’un ilk gazetelerinden gazetemiz Bayburt Postası’nın kurucusu merhum Gazeteci Yazar Osman Okutmuş, Bayburt halk oyunlarının yaşatılması ve geliştirilmesine olan katkılarından ötürü Ömer Durgut ile dünya tıbbında ki başarılı çalışmaları dolayısıyla Prof. Dr. Semra Kahraman'a ödülleri verildi.

Belediye Başkanı H.Ali Polat ve Ömer DurgutProf.Dr.Murat Mollamahmutoğlu ve Prof.Dr.Semra Kahraman

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustafa Köseoğlu ve Namık Kemal Zeybek’e ödüllerini Bayburt Valisi Kerem Al, Gazeteci Yazar Osman Okutmuş’un adına Yayın Yönetmenimiz Kürşat Okutmuş’a BEKDER Başkanı Mete Emir, Ömer Durgut’a Belediye Başkanı H. Ali Polat ve Prof. Dr. Semra Kahraman’a ise ödülünü Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu takdim etti.

Tören, TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği korosunun, konserinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.