Bayramda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı her yıl biraz daha sıcak yaz mevsimine yaklaşıyor.

Bayramda hava nasıl olacak?
Bayburt Postası - Kurban Bayramı her yıl biraz daha sıcak yaz mevsimine yaklaşıyor. Bundan tam 12 yıl önce Şubat ayına denk gelen ve aradan geçen zamanda bazen kış aylarının soğuk havasına, bazen de sonbaharın bereketli yağmurlarına sahne olan Kurban Bayramı'nın, bu yıl sonbahar ayına rağmen yağışsız ve sıcak geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili süresince tahmini hava durumunu açıkladı. Bayram tatili süresince yurdun büyük bölümünde hava durumunun yağışsız ve sıcak olacağı tahmin edilirken, Bayburt’ta da hava sıcaklığının mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı için yapılan hava tahmin ve değerlendirmelerde 9 günlük bayram tatilinde yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Geçtiğimiz günlerde zaman zaman parçalı bulutlu ve zaman zaman yağışların etkili olduğu kentte bayramın ilk 2 gününe güneşli hava hakim, diğer günler ise parçalı bulutlu.

Bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği, hava sıcaklığının ise artmaya devam edeceği beklenirken, Bayburt’ta da gündüz hava sıcaklığı 9 ila 29 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor. Bayburt’ta bayramın 1’inci ve 2’nci günü havanın açık ve güneşli olacağını bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre bayramın 3’üncü ve 4’üncü günü parçalı bulutlu. 9 günlük tatil süresince sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği Bayburt’ta sıcaklığın ise en yüksek gündüz 28, en düşük gece 9 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Tatilin son demi

Öte yandan sıcak günlere denk gelen 9 günlük bayram tatili aynı zamanda yaz tatilinin son günleri. Eğitim öğretim sezonunun başlayacağı 28 Ekim 2015 günü ile bitecek olan tatilin son fırsatını değerlendirmek isteyen vatandaşların, Kurban ibadeti ve geleneksel bayram ziyaretlerinin yapıldığı bayramın 1’inci gününden itibaren daha çok yaylalarda olmak üzere piknik ve mesire alanlarına akın etmesi bekleniyor.

Sonbahar ayı dolayısıyla biraz daha azalan sıcakların tadını son kez bayram ile birlikte yaşamak isteyen vatandaşların tatil programında ise özellikle mangal keyfi yaşamak var.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.