Bayburt'ta ilk teravih coşkusu…

Onbir ayın sultanı  Ramazan başladı. Dün akşam ilk teravih için camileri dolduran Müslümanlar, gece sahura kalkmanın mutluluğunu yaşadı. Camiler bayram havasına bürünürken, minarelerden yayılan kandil ışıklarıyla bütün şehirler Ramazan'ın rengini aldı. Kılınan ilk teravih namazında, camiler tıklım tıklım doldu. Genci yaşlısı, işçisi memuru, fakiri zengini yan yana saf tutarak, Ramazan'a kavuşmanın şükrüyle ellerini semaya kaldırdı. Ramazan ayının şevk ve heyecanını yaşayan vatandaşlar, Yüce Yaradan'ın devlete, millete zeval vermemesi için dua etti. Bayburtluların teravih namazı için ilk tercihi tarihi Ulu Cami oldu. Yakutiye, Galer, Şingah, Zahit, Veysel, Kaleardı başta olmak üzere tüm camiler doldu taştı.  

Bayburt'ta ilk teravih coşkusu…

Ramazan ve ilk teravih coşkusu…Onbir ayın sultanı  Ramazan başladı. Dün akşam ilk teravih için camileri dolduran Müslümanlar, gece sahura kalkmanın mutluluğunu yaşadı. Camiler bayram havasına bürünürken, minarelerden yayılan kandil ışıklarıyla bütün şehirler Ramazan'ın rengini aldı. Kılınan ilk teravih namazında, camiler tıklım tıklım doldu. Genci yaşlısı, işçisi memuru, fakiri zengini yan yana saf tutarak, Ramazan'a kavuşmanın şükrüyle ellerini semaya kaldırdı. Ramazan ayının şevk ve heyecanını yaşayan vatandaşlar, Yüce Yaradan'ın devlete, millete zeval vermemesi için dua etti. Bayburtluların teravih namazı için ilk tercihi tarihi Ulu Cami oldu. Yakutiye, Galer, Şingah, Zahit, Veysel, Kaleardı başta olmak üzere tüm camiler doldu taştı.

 

Türkiye’nin ve ekran başındakilerin gözü ise İstanbul’daydı. Ramazan diyince Dünya’da ilk akla gelen şehir olan İstanbul’da insanlar teravih için daha çok, büyük ve tarihî camilere akın etti. Sultanahmet, Eyüp, Beyazıt, Fatih camilerine gidenler, içeride yer bulamayınca namazlarını avluda kıldı. Yüzyıllardır devam edegelen hatimle teravih namazı kılma geleneği bu sene de sürdürüldü. Teravih namazını kılmak isteyen kadınlara da camilerin üst katları ayrıldı. Camilerde verilen ilk vaazin konusu Ramazan ayı ve orucun faydalarıydı. Camiler, Ramazan ayının manevi iklimini yansıtan "On bir ayın sultanı", "Hoş geldin ya şehri Ramazan" gibi mahyalarla donatıldı.

 

GÜNÜN HADİSİ

Size Ramazan ayı geldi. O bereket ayıdır. O ayda tam hayır vardır ve Allah sizi gaşyeder. Rahmetini inzal eder, hataları siler, duaları kabul eder. Sizin ragbetinize bakar ve sizinle meleklerine iftihar eder. Onun icin Allah'a kendi tarafinızdan hayır ödeyin (Çok hayır yaparak Ramazanın hakkını verin). Zira şaki, o ayda Allah'ın Rahmetinden mahrum kalan kimsedir.

HZ. MUHAMMED S.A.V.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.