Bayburt'ta asayişe tam not

Bayburt’ta vatandaşların en çok asayiş ve ulaştırma hizmetlerinden memnun olduğu belirlendi.

Bayburt'ta asayişe tam not
Bayburt Postası  - Bayburt’ta vatandaşların en çok asayiş ve ulaşım hizmetinden memnun olduğu belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İllere Göre Kamu Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeyi 2013 araştırma sonuçlarına göre, Bayburt’ta vatandaşların en çok memnun olduğu kamu hizmeti asayiş hizmetleri olurken, asayiş hizmetlerinden sonra memnuniyet oranının en yüksek olduğu kamu hizmeti ise ulaştırma hizmetleri olarak saptandı.

Geçtiğimiz günlerde TÜİK’in illerin yaşam memnuniyeti ortaya koyan anketli çalışmasında, Türkiye’nin en mutlu illerinden biri olarak tespit edilen Bayburt’ta vatandaş memnuniyetinin en yüksek olduğu kamu hizmetleri asayiş, ulaştırma, sağlık ve eğitim olarak sıralandı. Ankete katılanların yüzde 85,5’inin kentin geleceğinden umutlu olduğunu belirttiği ve bu oranla 81 il arasında geleceğinden en umutlu ilk 5 ilden biri olarak görülen kentte, genel kamu hizmetlerinden il sınırları içindeki belediyelerin hizmetlerinden memnun olanların oranlarına göre, asayiş hizmetlerinde yüzde 82.6, ulaştırma hizmetlerinde yüzde 76.7, sağlık hizmetlerinde yüzde 75.7 ve eğitim hizmetlerinde yüzde 72.9 memnuniyet oranı kaydedildi. Memnuniyet oranlarına göre iller sıralamasına bakıldığında ise, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde yüzde 63,2 ile 61’inci, sağlık hizmetlerinde yüzde 75,7 ile 52’nci, eğitim hizmetlerinde yüzde 72,9 ile 46’ncı, adli hizmetlerde yüzde 48,3 ile 55’inci, asayiş hizmetlerinde yüzde 82,6 ile 59’uncu, ulaştırma hizmetlerinde yüzde 76,7 ile 51’inci, belediyelerin çöp ve çevresel atık toplama hizmetinde yüzde 51,2 ile 69’uncu, kanalizasyon hizmetinde 58,7 ile 59’uncu, şebeke suyu hizmetinde yüzde 44,4 ile 73’üncü ve toplu taşıma hizmetinde yüzde 52,2 ile 59’uncu il olarak ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Polis 10 yıl önce

Dün (22.04.2014) akşam saatlerinde şehrinizin göbeğinde bir trafik polisine satır ile saldırılmış ve arkadaşımız yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır. Ama anlaşılan o ki Bayburt'ta yaşanan olayları halka duyuran siz sözde tarafsız basının bu durum ile ilgili haber yapmaya niyeti yok. Çünkü Bayburt size göre asayişe müessir olay olmayan sakin, huzurlu bir şehir. Anlıyorum sizi. İşte bu yüzden Bayburt'u sadece Bayburtlular sahipleniyor. Siz kafalarınızı kuma gömmeye devam edin.

Avatar
mehmet 10 yıl önce

Asayiş hizmetleri verenlerde hayatından memnun mu, sizde bunu bir sorsanız emniyet müdürüne?!! Ayrıca Polise karşı son tutumunuzu da kınıyorum... ( satırla mukavemet edilmez satırla saldırılır, koruma aracı değildir satır yanlı oluşunuz anlaşılmıyor, polis ölseydi o zaman mukavemet ederken öldü mü diyecektiniz)( Ayrıca başkalarının hayatını kayda alan, özel hayatın gizliliğini ihlal eden, polise karşı etkin direnenlere karşı zor kullanma yetkisini kullanan polise linç kampanyası başlatmanızı da anlamak güç. Yine zor durumda kalan askeri personele arkadaşlarının yardım etmesini sanki devleti zarara uğratan bir durum muş gibi lanse etmek vicdanları yaralamıştır. Yardım isteyen arkadaşları bu ülkenin vatandaşı değil mi o yardım isteyemez mi?))) Lütfen; vicdan ve insaf...