Bayburt'ta Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu

Türk Hava Kurumu Derneği (THK) Bayburt Şubesi tarafından başlatılan Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu kapsamında, yapımına 1995 yılında başlanan ancak atıl durumda bulunan Salyazı Havaalanı'nda uçuş eğitimi gerçekleştirildi.

Bayburt'ta Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu
Bayburt Postası - Türk Hava Kurumu Derneği (THK) Bayburt Şubesi tarafından başlatılan Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu kapsamında, yapımına 1995 yılında başlanan ancak atıl durumda bulunan Salyazı Havaalanı'nda uçuş eğitimi gerçekleştirildi.

THK Bayburt Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Çakmak, yaptığı açıklamada, kursu İl Jandarma Komutanlığı personelinin talebi üzerine açtıklarını söyledi.

Kentte ilk kez açılan Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu'na 17 kişinin katıldığını belirten Çakmak, "Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezince görevlendirilen iki uçuş öğretmeni tarafından verilen kursun birinci aşaması olan teorik eğitim ve similatör eğitimi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi'nde yapıldı" dedi.

Çakmak, Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu'nun ikinci aşamasını Bayburt-Gümüşhane sınırında atıl durumda bulunan Salyazı Havaalanı'nda yaptıklarını ifade ederek, "Uzaktan kumandalı model uçaklarla uçuş denemeleri bizce havacılığın başlangıcı ve çok önemli. Biz bu eğitim sonunda kursiyerlerimize sertifika vererek bu alanda ki durumlarını belgeledik. İlimizde ilk kes başlattığımız bu kurs Bayburt'ta havacılığın başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Bundan sonrada talep edilmesi halinde bu kursları düzenleyeceğiz" diye konuştu. AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamil 9 yıl önce

çok güzel bir etkinlik ve eğitim. bayburt'ta böyle eğitimler olması ilimiz adına çok önemli ve bunun reklamının iyi yapılması gerekiyor. zira böyle bir kursun olduğunu siteniz aracılığıla yeni öğreniyorum. yeni kurs için bende başvuru yapmak niyetindeyim. derneğin iletişim bilgilerini de yayımlarsanız sevinirim...