Bayburt protokolüne ekonomist Japon gelin...

Bayburt Postası – Mutlu izdivaç haberi Kırıkkale’den geldi. Kırıkkaleli olan Bayburt Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Japon Emiko Tera ile dünya evine girdi. Temizyürek ile Tera’nın, İngiltere’de öğrenim gördükleri sırada tanıştığı ve ardından evlenme kararı aldıkları belirtildi. İlk olarak Japonya’da bu ülkenin geleneklerine uygun düğün yapan çift, daha sonra Temizyürek’in memleketi Kırıkkale’de Türk geleneklerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi. Temizyürek, iki düğün yaparak evlendiklerini ve çok mutlu olduklarını belirterek, "Biz İngiltere’de tanıştık, ailelerimiz benimsedi ve evlenmeye karar verdik. Önce Japonya’da Japon geleneklerine göre düğün yapıp orada kimono giydik."

Bayburt protokolüne ekonomist Japon gelin...

Erdoğan Temizyürek, Japon Emiko Tera ile dünya evine girdi...Bayburt Postası – Mutlu izdivaç haberi Kırıkkale’den geldi. Kırıkkaleli olan Bayburt Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Japon Emiko Tera ile dünya evine girdi. Temizyürek ile Tera’nın, İngiltere’de öğrenim gördükleri sırada tanıştığı ve ardından evlenme kararı aldıkları belirtildi. İlk olarak Japonya’da bu ülkenin geleneklerine uygun düğün yapan çift, daha sonra Temizyürek’in memleketi Kırıkkale’de Türk geleneklerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi. Temizyürek, iki düğün yaparak evlendiklerini ve çok mutlu olduklarını belirterek, "Biz İngiltere’de tanıştık, ailelerimiz benimsedi ve evlenmeye karar verdik. Önce Japonya’da Japon geleneklerine göre düğün yapıp orada kimono giydik."

"Şimdi de Türk geleneklerine göre Kırıkkale’de düğün yapıyoruz. Eşim artık ev hanımı olarak hayatına devam edecek ama aslında ekonomisttir kendisi" diye konuştu.

Kına töreninde Tera, Japonya’nın geleneksel giysisi kimono giyerek sahneye çıkınca davetliler alkışladı. Kına yakılırken elini açmayan Tera, avucuna altın konulunca kına yaktırdı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın kıydığı nikah sırasında ise gelin Tera, damadın ayağına bastı. Nikah şahitliğini yapan Anavatan Partisi eski milletvekili Nihat Gökbulut evlilik cüzdanını geline verdi. Tera’nın babası Kazutoshi, annesi Mitsue, kız kardeşi Sayaka Anadolu oyun havalarına ayak uydurarak eğlendi ve gelin ile damada para yapıştırdı.

Bayburt Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek’e mutluluklar diliyor, Emiko Tera'ya Bayburt'a hoşgeldin diyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.