Bayburt Konağı, müteşebbisini buldu

Bayburt Postası - 2009 yılında Bayburt’un simgelerinden biri olmak adına yaptırılan Bayburt Konağı, ihaleyle kiraya verildi. Bayburt Valiliği tarafından yaptırılan ve İl Özel İdaresi bünyesinde hizmet veren Bayburt Konağı, özel sektöre devredildi. Kenti ziyaret eden misafirlerin ağırlanması ve çeşitli etkinliklerde kullanıma açılmak üzere Bayburt Valiliği tarafından yaptırılan bu özel yapı, bundan sonra özel sektör tarafından hizmet verecek.

Bayburt Konağı, müteşebbisini buldu

Huzurlarınızda yeniden Bayburt Konağı...Bayburt Postası - 2009 yılında Bayburt’un simgelerinden biri olmak adına yaptırılan Bayburt Konağı, ihaleyle kiraya verildi. Bayburt Valiliği tarafından yaptırılan ve İl Özel İdaresi bünyesinde hizmet veren Bayburt Konağı, özel sektöre devredildi. Kenti ziyaret eden misafirlerin ağırlanması ve çeşitli etkinliklerde kullanıma açılmak üzere Bayburt Valiliği tarafından yaptırılan bu özel yapı, bundan sonra özel sektör tarafından hizmet verecek.

Daha önce Bayburt Valiliği tarafından özel sektöre kiralanan Bayburt Konağı'nın devri, ihaleyi kazanan başvuru sahibinin vazgeçmesi üzerine iptal edilmişti.

Geçtiğimiz Ocak ayında Bayburt Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tekrar ihaleye çıkarılan konak, yıllık 30 bin TL bedelle yeniden kiraya verildi. Konağın işletmeciliğini üstlenen firma ise Altıgen Tic. Ltd. Şti. oldu.

Yöresel konakların nostalji atmosferini yansıtan ve kullanılan yerli malzemelerle de yörenin değerlerini sergileyen konak, sahip olduğu mimari özellikleriyle kentin en mistik mekânları arasında gösteriliyor. Yapımı ve hizmete girmesinin ardından beklenen ilgiyi görmeyen konağın, özel sektöre devredilmesiyle cafe-restorant alanına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Konağın yeni ve aynı zamanda ilk özel işletmecisi olan Altıgen Tic. Ltd. Şti. yetkilileri, bu özel mekanda yöresel yemeklerin yanı sıra Türk mutfağından örneklerin sunulacağını ifade ettiler.

Bayburt Konağı

Bayburt Konağı’nın en belirgin özelliği ünlü “Bayburt Taşı”nın tüm ihtişamını üzerinde taşıyor olması. İç dekor ise öncelikle otantik ve Bayburt’u yaşatan objelerle donanımlı. Dış cephesi tamamen Bayburt Taşı ile yapılan konağın iç mekândaki taban döşemesi ise Bayburt mermeri ile kaplı. Bayburt taşını ve yöre mimarisini tanıtma amacıyla inşa edilen konak, kenti ziyaret eden misafirlerin ağırlanması ve çeşitli etkinliklerde kullanılmak için özel olarak yaptırılmıştı.

Özel sektöre devredilmesinin ardından cafe-restourant alanında hizmetin devam edeceği konakta, yöresel yemeklerin yanı sıra Türk mutfağından örnekler de sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayla yavuz 8 yıl önce

Annem 93yasinda bayburtta dogmus on yil singah mahallesinde yasamis.Aslen Trabzonlu.Kendimi bildim bileli Bayburtu anlatir.Ne mutluymus oralarda valinin konaginda yasamislar.Kışın çok soğuk olmuş daha küçük bir eve taşınmışlar.Sizden ricam valinin konaginin resmini yollar misiniz.1925-1935 yılları arası çok istiyor.Bayburt diyor başka birşey demiyor.Trabzonu hiç anlatmaz mesela.Şimdiden teşekkürler.