Bayburt kara hasret

Doğu Karadeniz’de kış mevsimin en sert geçtiği il olan Bayburt kara hasret kaldı.

Bayburt kara hasret
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz’de kış mevsimin en sert geçtiği il olan Bayburt kara hasret kaldı. Tüm yurtta yoğun kar yağışı yaşanırken, Bayburt’ta ise kuru soğuklar etkili. Eksi 13 dereceyle bölgenin en düşük hava sıcaklığının görüldüğü kentte gece eksi 22 derece ölçüldü.

Kış mevsiminin geçtiğimiz yıllara göre çok sert geçtiği yurt genelinde birçok bölgede kar esareti yaşanıyor. Doğu Karadeniz’de ise son günlerde artan kar yağışının yüksek kesimler hariç henüz görülmediği il Bayburt oldu. Meteoroloji tarafından gösterilen ve günlerdir yağması beklenen kar bir türlü düşmedi. Beklenen kar yağışı gerçekleşmeyince sert soğuk ve ayaz kentte hayatı olumsuz etkiliyor.

Öte yandan hava durumu raporlarına göre dün ve önceki gün için tahmin edilen kar yağışının bugün akşam saatlerinde etkili olması bekleniyor. Metereoloji'ye göre bugün beklenen kar yağışının önümüzdeki hafta daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
BayburtKış KarAyaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 8 yıl önce

Bayburt ta yaşam zor. Kışlık ayrı harcama yazlık için ayrı harcama. Devlet burada yaşayan için acil bir plan yapmalı. Burada ikamet eden memur-işçi-emekli-esnaf diğer illerde yaşayanlar ile aynı vergi dilimini ödüyor aynı elektriği aynı su aynı gaz ücreti ödüyor. Ülkede 50 bin nüfus altında on il mevcut olup bu illerde yaşayanlardan vergi almamalı ve bu illerde yaşayan memur-işçi ye 2 maaş ilave vermelidir. hem sonbaharda hemde ilkbaharda olmalıdır. burada yaşayan arabasına kışlık lastik almıyor mu? alıyor. Kışın daha fazla yakacak alıyor. Kısacası her gider ek külfet. ayrıca burada ikamet eden köydeki halka ayda 50-100 TL lik elektrik ücreti almaması gerekir. internet telefon bedava olmalıdır. Kısaca yaşam bu illerde tamamen bedava olmalıdır. Yoksa göç kaçınılmaz oluyor.