Bayburt Kalesi'nde “Semaver Keyfi”

Bayburt Postası  –  “Yaz bitmeden mutlaka gidin” diyerek dün önce Şehit Osman Dağı’na tırmanmış, Şehit Osman’ın Ateş Böceklerine, yani dinlence kamelyalarına değinmiştik. Bugün ise hemen karşısındaki diğer azametli tepeye, Bayburt Kalesi’ne uzanıyoruz. Ve kale surlarının dibinde, semaverin ışığına sığınıyoruz. Bayburt akşamlarında yanan midemizi Bayburt Kalesi sınırları içerisinde tek mekan olan bu mekanda söndürüyoruz. Öyle ki; Bayburt ve Çoruh manzarası uzanıyor ayaklarımızın altında. Sohbet koyulaştıkça, bardakların biri gidiyor, diğeri geliyor. Ve semaver ustası dumanla giriştiği savaştan galip gelip, habire masalara çay yetiştiriyor.

Bayburt Kalesi'nde “Semaver Keyfi”

Bayburt Kalesi'nde Semaver Keyfi...Bayburt Postası  –  “Yaz bitmeden mutlaka gidin” diyerek dün önce Şehit Osman Dağı’na tırmanmış, Şehit Osman’ın Ateş Böceklerine, yani dinlence kamelyalarına değinmiştik. Bugün ise hemen karşısındaki diğer azametli tepeye, Bayburt Kalesi’ne uzanıyoruz. Ve kale surlarının dibinde, semaverin ışığına sığınıyoruz. Bayburt akşamlarında yanan midemizi Bayburt Kalesi sınırları içerisinde tek mekan olan bu mekanda söndürüyoruz. Öyle ki; Bayburt ve Çoruh manzarası uzanıyor ayaklarımızın altında. Sohbet koyulaştıkça, bardakların biri gidiyor, diğeri geliyor. Ve semaver ustası dumanla giriştiği savaştan galip gelip, habire masalara çay yetiştiriyor.

İşletmeci Erkan Mintaş ve çalışanların özverisi mekanı daha da ısıtıyor. Bizden söylemesi; yaz bitmeden Bayburt Kalesi keyfi kaçmaz…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.