Bayburt gecelerinde nostalji… Bekçiler iş başında!

Bayburt Postası - En son 90’lı yıllarda görev yapan bekçiler tekrar iş başında. Mahalleleri, ara sokakları, parkları dolaşan ve gece boyunca çaldıkları düdüklerle bir anlamda “asayiş berkemal” mesajı veren bekçileri yıllar sonra Bayburt gecelerinde görmek şaşırtıcıydı. İki gece boyunca, sessiz sedasız tekrar görev yapmaya başlayan bekçilerin izini sürdük ve ardından konu ile ilgili bilgi almak üzere Emniyet Müdürü Mesut İnce’nin kapısını çaldık. Bayburt Emniyet Müdürü Mesut İnce, bekçi kadrosunun 90’lı yıllarda oluşturulduğunu fakat daha sonra bekçilerin karakollarda farklı hizmetlerde kullanıldığını söyledi.

Bayburt gecelerinde nostalji… Bekçiler iş başında!

Bayburt gecelerinde nostalji… Bekçiler iş başında!Bayburt Postası - En son 90’lı yıllarda görev yapan bekçiler tekrar iş başında. Mahalleleri, ara sokakları, parkları dolaşan ve gece boyunca çaldıkları düdüklerle bir anlamda “asayiş berkemal” mesajı veren bekçileri yıllar sonra Bayburt gecelerinde görmek şaşırtıcıydı. İki gece boyunca, sessiz sedasız tekrar görev yapmaya başlayan bekçilerin izini sürdük ve ardından konu ile ilgili bilgi almak üzere Emniyet Müdürü Mesut İnce’nin kapısını çaldık. Bayburt Emniyet Müdürü Mesut İnce, bekçi kadrosunun 90’lı yıllarda oluşturulduğunu fakat daha sonra bekçilerin karakollarda farklı hizmetlerde kullanıldığını söyledi.

 

Başlatılan bu çalışma ile bekçilerin asli görevine döndüğünü söyleyen İnce, konu ile ilgili bilgiler verdi:

“Kendi işlerinde değil de karakollarda farklı hizmetlerde görev yapan bekçiler, asli görevlerine yani mahallelerde, sokaklarda, çarşıda görev yapmaya başladı. Bu kadro, yani bekçilerimiz, şehrin kendi insanı olmalarından dolayı suç içerisine girecek insanlar üzerindeki etkileri de daha etkili olur. Bizim görevimiz bu suçları önleyecek tedbirleri almak. Bu anlamda bekçi kadromuzun güvenliğimize büyük katkıları olacaktır.”    

Bayburt Emniyet Müdürü Mesut İnceAkşam saat 21.00’den sabah 05.00’e kadar, 8 saat görev yapacak olan bekçi kadrosunun şu an 10 kişi olduğunu ve bu sayının 16’ya çıkarılacağını belirten Emniyet Müdürü Mesut İnce, çalışmanın güvenlik amaçlı olduğu kadar mahalle aralarındaki nostaljiyi geri getirme konusunda da önemli olduğunu söyledi:

"Genel güvenlik önlemlerimizin yanı sıra, yaya olarak gezen bekçilerimizi motor sesinden uzak olmaları, suça ve suçluya yönelik daha iyi tedbirler alınmasını sağlar. Mahallelerde hava karardığında göreve başlayıp gün aydınlanana kadar devriye gezecek olan bekçilerimiz, eskiden olduğu gibi huzurun bir göstergesi olan düdük sesiyle de bir anlamda nostalji yaşatacaklardır.”



YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.