Bayburt geceleri durulmak bilmiyor…

Bayburt kültürüne  yeni bir hizmet ocağı olarak kurulan “Bayburt’u Tanıtma ve Yaşatma Derneği” düzenlediği ilk geceden tam not aldı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece müzik dinletisinden, tiyatro gösterisine kadar bir çok etkinliği bir araya getirdi. Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibinin gösterisiyle renklenen gecede, Aşık Süphani ve mahalli sanatçı Halil Şenka sahne aldı. Gecede Dernek Başkanı İbrahim Silo’nun yazarlığını yaptığı skeçler ilgi ile izlendi. Özellikle  “Gurbetteki Bayburtlu”, “Doktor” ve “Gelin Kaynana Atışması” isimli skeçler, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Programda ayrıca bir çekiliş gerçekleştirildi ve bilet numaraları şanslı numaralar arasında olanlara gecenin anısına hediyeler dağıtıldı.

Bayburt geceleri durulmak bilmiyor…

Bayburt geceleri durulmak bilmiyor…Bayburt kültürüne  yeni bir hizmet ocağı olarak kurulan “Bayburt’u Tanıtma ve Yaşatma Derneği” düzenlediği ilk geceden tam not aldı. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece müzik dinletisinden, tiyatro gösterisine kadar bir çok etkinliği bir araya getirdi. Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibinin gösterisiyle renklenen gecede, Aşık Süphani ve mahalli sanatçı Halil Şenka sahne aldı. Gecede Dernek Başkanı İbrahim Silo’nun yazarlığını yaptığı skeçler ilgi ile izlendi. Özellikle  “Gurbetteki Bayburtlu”, “Doktor” ve “Gelin Kaynana Atışması” isimli skeçler, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Programda ayrıca bir çekiliş gerçekleştirildi ve bilet numaraları şanslı numaralar arasında olanlara gecenin anısına hediyeler dağıtıldı.

Bayburt’u Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Silo, gecede yaptığı konuşmada “Derneğimiz vasıtasıyla öncelikle örf, adet, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, şair, ozan, şehit ve kahramanlarımızın hayatlarını tiyatro eseri haline getirerek yeni nesle aktarmayı hedefliyoruz.” Dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.