Aydıntepe Göleti, ikinci Uzungöl olurmu?

Bayburt Postası - Yapımına devam edilen Aydıntepe Göleti, tamamlandığında bölgede cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Su kapasitesi 1,5 milyon metreküp olması beklenen gölet; sulama, içme suyu ve turizm amaçlı olarak kullanılacak. 4.000 dekar alanı kaplayacak olan gölet, Aydıntepe Ovasına su aktarmanın yanı sıra Devlet Su İşleri’nin pompaj tesislerini de destekleyecek. Böylelikle, şu an enerji harcanarak sulanan Aydıntepe Ovası, bu enerji harcamasına ihtiyaç olmadan sulanabilecek. Yine, gölette gerekli altyapı oluşturulursaelektrik üretilebilecek.

Aydıntepe Göleti, ikinci Uzungöl olurmu?

Uzungöl’e alternatif olabilecek mi?Bayburt Postası - Yapımına devam edilen Aydıntepe Göleti, tamamlandığında bölgede cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Su kapasitesi 1,5 milyon metreküp olması beklenen gölet; sulama, içme suyu ve turizm amaçlı olarak kullanılacak. 4.000 dekar alanı kaplayacak olan gölet, Aydıntepe Ovasına su aktarmanın yanı sıra Devlet Su İşleri’nin pompaj tesislerini de destekleyecek. Böylelikle, şu an enerji harcanarak sulanan Aydıntepe Ovası, bu enerji harcamasına ihtiyaç olmadan sulanabilecek. Yine, gölette gerekli altyapı oluşturulursaelektrik üretilebilecek.

Soğanlı Dağı’nın yamaçlarında 2500 metrelik rakımda oluşturulan gölet, Aydıntepe Yaylasına ayrı bir enerji getirecek. Geniş bir çiçek floraya sahip bu alan, göletin bitirilmesiyle bölgede ikinci bir Uzungöl olmaya aday görünüyor.

Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, daha şimdiden çekim merkezi olmaya başlayan Aydıntepe Göleti’nin yıl sonuna kadar bitirileceğini açıkladı. “Yeraltı Şehri”ni tam anlamıyla kullanamayan Aydıntepe’mizin, göletle birlikte bir turizm hedefi belirleyip bu amaçta çalışmasını temenni ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.