“Alo… Ben Faruk, keteci Faruk! Bu Fetani bana kete getirmiyor”

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, çeşitli açılış ve incelemeler için Bayburt’ta bulunan  Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile ilgili oldukça ilginç ve keyifli bilgiler verdi. Milletvekili Battal Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın kendini “Keteci Faruk” olarak tanıttığını söyledi. Fetani Battal, Bakan Faruk Nafiz Özak’ın meşhur Bayburt ketesine olan ilgisini ve “Keteci Faruk” lakabını nasıl aldığını şu sözlerle anlattı: “Bugün güzel bir gün yaşıyoruz. Burada, memleketimizde çok sevdiğimiz dostlarımızı misafir ediyoruz. Aralarında Ankara’dan kopup gelen ağabeylerimiz var. Mesela ‘Keteci Faruk’ var. Sayın Bakanımız bizim gurur duyduğumuz ağabeyimizdir. Aynı zamanda bölgemizin Bakan abisidir. Ve Bayburt’un her derdine koşar. Her konuşmamızda gündemimiz Bayburt’tur.

“Alo… Ben Faruk, keteci Faruk! Bu Fetani bana kete getirmiyor”

Faruk Nafiz ÖzakBayburt Milletvekili Fetani Battal, çeşitli açılış ve incelemeler için Bayburt’ta bulunan  Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile ilgili oldukça ilginç ve keyifli bilgiler verdi. Milletvekili Battal Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın kendini “Keteci Faruk” olarak tanıttığını söyledi. Fetani Battal, Bakan Faruk Nafiz Özak’ın meşhur Bayburt ketesine olan ilgisini ve “Keteci Faruk” lakabını nasıl aldığını şu sözlerle anlattı: “Bugün güzel bir gün yaşıyoruz. Burada, memleketimizde çok sevdiğimiz dostlarımızı misafir ediyoruz. Aralarında Ankara’dan kopup gelen ağabeylerimiz var. Mesela ‘Keteci Faruk’ var. Sayın Bakanımız bizim gurur duyduğumuz ağabeyimizdir. Aynı zamanda bölgemizin Bakan abisidir. Ve Bayburt’un her derdine koşar. Her konuşmamızda gündemimiz Bayburt’tur.

Bütün meselelerimizi yakından bilir. Aynı zamanda bütün özel tatlarını da bilir. Kete hususunda uzmandır. Bir kete tandırda mı pişmiş, fırında mı pişmiş hemen anlar. Fabrika ketelerine pek dönüp bakmaz ve beni çok zor durumda bırakır.

Fettani BattalDevlet Bakanı Faruk Nafiz ÖzakKimi görse der ki, ‘bu Fetani bana kete getirmiyor’. Bayburt’ta da eskiden olduğu gibi tandır yakıp, kete çörek pişirmek bir hayli zor oldu. Onun için terliyorum zaman zaman. Geçen yıl yine buradaydım, kalabalık bir ortamdaydım. Telefon çaldı açtım: ‘Alo ben Faruk’ Hangi Faruk dedim… Cevap: ‘Keteci Faruk.’ Biz onu çok seviyoruz. Bayburt adına her zaman güzel umutları paylaşıyoruz onunla…”

 

Bu keyifli anı için Fettani Battal'a teşekkür ediyoruz... Anı demişken, bir Faruk Özak anısı da arşivlerden... Taa, Rizespor kaptanlığı döneminden...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.