89-2 Tertip Mehmetçikler yola çıktı

Vatani görev için kışlalarına doğru yola çıkan yeni Mehmetçikler, tüm yurtta bayram havasında uğurlanıyor. Bayburt’ta da gerek merkezden, gerekse ilçe ve köylerden askerlik yaşı gelmiş gençler, 89/2 tertip asker adayı olarak görev yerlerine doğru yola çıktılar. Vatan borcunu ödemek üzere baba ocağından ve memleketlerinden tereddüt etmeden ayrılan Mehmetçik adayları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliğine kast edenlerden hesap sormak, gerektiğinde gözlerini hiç kırpmadan seve seve şehit olacakları bu yolculuğa gerek ailelerin duaları, gerekse arkadaşların davul zurnasıyla uğurlanıyor. Sevinç, hüzün, hasret ve gururun yaşandığı bu anlar, ileride birer hatıra olarak anlatılacak. Aralarında gazetemizden Cengizhan Okutmuş’un da olduğu 89/2 tertiplere yolunuz açık olsun diyoruz.

89-2 Tertip Mehmetçikler yola çıktı

Anneler, yeni mehmetçikleri gözyaşları ile uğurladıVatani görev için kışlalarına doğru yola çıkan yeni Mehmetçikler, tüm yurtta bayram havasında uğurlanıyor. Bayburt’ta da gerek merkezden, gerekse ilçe ve köylerden askerlik yaşı gelmiş gençler, 89/2 tertip asker adayı olarak görev yerlerine doğru yola çıktılar. Vatan borcunu ödemek üzere baba ocağından ve memleketlerinden tereddüt etmeden ayrılan Mehmetçik adayları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliğine kast edenlerden hesap sormak, gerektiğinde gözlerini hiç kırpmadan seve seve şehit olacakları bu yolculuğa gerek ailelerin duaları, gerekse arkadaşların davul zurnasıyla uğurlanıyor. Sevinç, hüzün, hasret ve gururun yaşandığı bu anlar, ileride birer hatıra olarak anlatılacak. Aralarında gazetemizden Cengizhan Okutmuş’un da olduğu 89/2 tertiplere yolunuz açık olsun diyoruz.

 

 

Cumhuriyet caddesinde konvoy oluşturulduTüm Türkiye'de benzer görüntüler yaşandı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yola çıkan 89-2 tertipler arasında Cengizhan Okutmuş'ta vardı... O ŞİMDİ ASKER

 

 

Yeni Mehmetçikler Bayburt Askerlik Şubesi’nden pusulalarını alırken heyecanlıydı

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.