55 yıldır kibrit kutusu biriktiriyor

Berber Nazım Dalsuna, 55 yıldır biriktirdiği kibrit kutularını işyerinde sergiliyor. Mesleğe 1952 yılında çırak olarak adım atan Dalsuna, o yıllarda Malazlar kibrit ile başladığı koleksiyon işini, 60 ve 70 yıllarda rengarenk kibrit kutuları ile devam ettirdi. 'Her işin bir hevesi vardır' diyerek biriktirmeye başladığı kibritlerin hepsinin birer hatırası olduğunu belirten Dalsuna, "Kimi zaman birilerinden rica ederek ben de olmayan kutudan istedim. Zevkli bir iş ama şimdi yoruldum. Zaten şimdi kibrit kutuları da güzel çıkmıyor. Benim biriktirdiğim yaklaşık 600 çeşit kibrit kutusu nadide eserlerden. 50'li yıllardan başlayıp 80'li yılların sonuna kadar devam ettirdim. Belki kutuyu yapan fabrikalarda bile yoktur." diye konuştu.

55 yıldır kibrit kutusu biriktiriyor

55 yıldır kibrit kutusu biriktiriyor...Berber Nazım Dalsuna, 55 yıldır biriktirdiği kibrit kutularını işyerinde sergiliyor. Mesleğe 1952 yılında çırak olarak adım atan Dalsuna, o yıllarda Malazlar kibrit ile başladığı koleksiyon işini, 60 ve 70 yıllarda rengarenk kibrit kutuları ile devam ettirdi. 'Her işin bir hevesi vardır' diyerek biriktirmeye başladığı kibritlerin hepsinin birer hatırası olduğunu belirten Dalsuna, "Kimi zaman birilerinden rica ederek ben de olmayan kutudan istedim. Zevkli bir iş ama şimdi yoruldum. Zaten şimdi kibrit kutuları da güzel çıkmıyor. Benim biriktirdiğim yaklaşık 600 çeşit kibrit kutusu nadide eserlerden. 50'li yıllardan başlayıp 80'li yılların sonuna kadar devam ettirdim. Belki kutuyu yapan fabrikalarda bile yoktur." diye konuştu.

Bu yaşına kadar sigara dahi içmediğini belirten Dalsuna, işyerine gelenlerin, 'dayı sigaramı içtin ki bu kadar kibrit kutusu topladın?' dediklerini belirterek, kendisine bazı müşterilerin bile kutu hediye ettiklerini anlattı. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde berberlik yapan Nazım Dalsuna, kutuların muhafazasının çok zor olduğunu, bu işte zaman zaman sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Artık yorulduğunu belirten Dalsuna, "Gerçekten bir koleksiyoncu bulsam elimdeki bütün eserleri ona verirdim." dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.