2023'te Bayburt'un nüfusu

TÜİK Nüfus Projeksiyonları çalışmasına göre Bayburt'un nüfusu sürekli düşüşte. İşte Bayburt için 2023 yılında öngörülen nüfus.

2023'te Bayburt'un nüfusu

Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nüfus Projeksiyonları çalışmasına göre Bayburt'un nüfusu sürekli düşüşte. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ve Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması sonuçlarından elde edilen ve 2013 yılı itibariyle güncellenen nüfus projeksiyonları çalışmasına göre Bayburt için 2023 yılında öngörülen nüfusu dikkat çekmişti. Verilere göre nüfus artış hızına rağmen sürekli göç veren şehirler arasında yer alan Bayburt'un nüfusunda hiç bir şekilde artış beklenmediği açıklanmıştı.

TÜİK tarafından yapılan son araştırmaya göre 2013 yılı için 75 bin 663 olarak belirlenen Türkiye'nin en az nüfusuna sahip ili Bayburt’un nüfusu 2023 yılında ise 73 bin 41 kişiye düşeceği tahmin edilmişti.

2012 yılı ADNKS sonuçları baz alınarak yapılan değerlendirmede Türkiye'nin nüfusu 2013 yılında 76 milyon 481 bin 847 iken, 2023'de ise 84 milyon 247 bin 88 olması bekleniyor.

Araştırmada illere göre çıkarılan nüfus hareketlerinde 11 yıllık süreçte en fazla artışın Şanlıurfa'da yaşanacağı tahmin edilirken, nüfusu en fazla azalan il ise Yozgat olarak belirlendi. 58 ilin 2023 yılında bugün itibariyle sahip olduğu nüfusun üzerine çıkacağını gösteren verilerde, 2 ilin nüfusunda önemli oranda bir değişiklik olmayacağı tespit edilirken, 21 ilin nüfusu ise eriyecek. Nüfusu eriyen iller sıralamasında, yüzde 35 oranında nüfus kaybına uğraması beklenen Yozgat ilk sırada. Yozgat'ı sırasıyla Ardahan, Çorum, Zonguldak, Tunceli, Tokat, Giresun, Kars, Kırşehir, Sivas, Kırıkkale, Sinop, Amasya ve Bayburt takip ediyor. Bayburt sıralamada, yüzde 3,4 oranındaki nüfus kaybıyla 11 yılda nüfusu en çok eriyen 14 ilden biri olarak görünüyor.

TÜİK tarafından açıklanan verilerde nüfusu her geçen yıl azalan Bayburt’un 2013 ve 2023 arası yıllar için öngörülen nüfus tahminleri şöyleydi:


Haber: 23 Haziran 2014 / Bayburt Postası Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
albayy69 10 yıl önce

rusya ya verin.....türkiye istemiyorsa rusya ya verin....her gelen hükümet tarafından cezalandırılıyorsa..kara yolu yok...hava yolu yok...demir yolu yok...deniz yolu yok....yatırım yok...iş sahası yok....istihdam yok.....burada yaşayanlar keriz mi.....parasının kerizi mi...3 ton kömür ,1 ton odun....yada ayda 600 tl doğalgaz..175 lira elektrik...fırsatı olan çekip gitsin kardeşim...git batıda insan gibi yaşa.....

Avatar
Cemil 6 yıl önce

bende bir Erzurumlu olarak bayburtun durumuna üzülüyorum ama Allah büyüktür.

Avatar
hakan can 10 yıl önce

Bayburt ta iş sahası açılmadık tan insanlara istihdam olanağı sağlanmadıktan sonra nüfus erimesi gayet doğal.iklim ağır kış 8 ay,hayat pahalı,imkanları yetersiz,sosyal hayat yok,üstelik birde iş olmadıktan sonra niye dursun ki.ha biraz öz eleştiri yapmak gerekirse millet olarak ta tembeliz bu da bir gerçek.ilkokul mezunu da masa başı istiyor üniversite mezunu da.arazilerimiz ekilip biçilmiyor.köylümüz ekmeği,yumurtayı,peyniri gelip şehirden alıyor.

Avatar
bayburtlu 10 yıl önce

Bayburtta medya tarafsız olmadıktan sonra, şehrin sorunlarını ve bu şehrin bu kadar köhneleşmesinin sorumlularını eleştirmedikçe, birilerine yaranmak için hiçbir haber değeri olamayan (Fakat omoluk değeri bir hayli fazla olan) haberlerin gazetelerden silindikten sonra Bayburt 2023' e çok farklı girer.Habere bak Özbek çifçiye müjde verdi. Bu 16 senedir veriliyor Bayburdun anası ağlamış,nüfus gitgide eriyor,esnaf iş yapamıyor,Türkiye şahlanıyor bayburt eziliyor ,pahalılık almış başını gidiyor basın hala birilerine yaranmanın peşinde.

Avatar
bayburtlu özkan @bayburtlu 10 yıl önce

bayburttaki yerel basının bazıları verilen yorumları yayınlamıyorlar!!,ne kaderki,özellikle
bayburtun kalkınması adına,!!,yorumlar yayınlanmıyor!!??,acaba bir diyetmi var??
not:yorumların"hakeret niteliği taşımadığını",özellikle belirtmek isteriz,esen kalınız.

Avatar
şakir 10 yıl önce

bayburt akp'den önce ülkenin en küçük iliydi.akp'den sonra ülkenin en büyük köyü oldu.durmak yok yola devam...

Avatar
gs 10 yıl önce

yazık ya çok üzülüyorum şu memleketin haline

Avatar
bayburtlu69 10 yıl önce

Nüfus bayburtta ancak universiteyle askeriyeyle falan artar. Artik kimse mahrumiyet bolgesi ilde yasamak istemiyor. Firsati bulan güzel illere büyük illere gidiyor haklı olarak. Ogrencilerde keyfinden degil mecburiyetten geliyor.