1600 Euro’ya, Çoruh’ta kelebek turları başladı

Bayburt Postası – Anadolu Holding’e bağlı Efes Grubu’nun, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğini alarak giriştiği Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR), bölge halkı için meyve vermeye başladı. Efes Grubu, 2007 yılında başlayan proje kapsamında bugüne kadar bölgede turizm ve kültürel zenginliklerin ortaya çıkarılması ve halkın bu yönde eğitimine 2 milyon dolarlık harcama yaptı. Böylelikle Çoruh Vadisi, alternatif turizm bölgesi olarak hareket kazandı. Bölge halkı, canlanan turizmle birlikte yılda 200 bin liralık “yeni gelir” elde etmeye başladı. Efes Grubu ile UNDP’nin önderlik ettiği DATUR projesi kapsamındaki çalışmalara Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Erol Çakmak danışman, dağcılık ve kampçılık rehberi Egemen Çakır’ın da başında yer aldığı bir ekip saha yöneticisi olarak görev aldı.

1600 Euro’ya, Çoruh’ta kelebek turları başladı

1600 Euro’ya, Çoruh’ta kelebek turları başladıBayburt Postası – Anadolu Holding’e bağlı Efes Grubu’nun, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğini alarak giriştiği Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR), bölge halkı için meyve vermeye başladı. Efes Grubu, 2007 yılında başlayan proje kapsamında bugüne kadar bölgede turizm ve kültürel zenginliklerin ortaya çıkarılması ve halkın bu yönde eğitimine 2 milyon dolarlık harcama yaptı. Böylelikle Çoruh Vadisi, alternatif turizm bölgesi olarak hareket kazandı. Bölge halkı, canlanan turizmle birlikte yılda 200 bin liralık “yeni gelir” elde etmeye başladı. Efes Grubu ile UNDP’nin önderlik ettiği DATUR projesi kapsamındaki çalışmalara Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Erol Çakmak danışman, dağcılık ve kampçılık rehberi Egemen Çakır’ın da başında yer aldığı bir ekip saha yöneticisi olarak görev aldı.

 Efes Grubu ile UNDP’nin önderlik ettiği DATUR projesi kapsamındaki çalışmalara Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Erol Çakmak danışman, dağcılık ve kampçılık rehberi Egemen Çakır’ın da başında yer aldığı bir ekip saha yöneticisi olarak görev aldı.

Projenin yarattığı hareketlilikle birlikte Uzundere’den İspir’e, Yusufeli’ne uzanan Çoruh Vadisi’nde 18 yeni pansiyon devreye girdi. Bölgede bir yandan “kuş gözleme” turları hareket kazanırken, buna ‘ayı gözleme’ ve ‘kelebek izleme’ turları da eklendi. Ayı gözleme turlarına katılmak isteyen yabancı turistler, kişi başına 1000 Euro’luk harcamayla yola çıkar oldu. Bölgeye geçtiğimiz günlerde ilk kez ‘kelebek izleme turu’ da gerçekleşti.

 

 

 

 

1600 Euro’ya 145 kelebek

Projenin diğer bir hedefide Çoruh Havzasını bisiklet güzergahı haline getirmek... İlk turlara katılanlar Çoruh'a doyamadı...DATUR saha görevlisi ve rehber Egemen Çakır’ın aktardığı bilgiye göre, Çoruh Vadisi’ne geçtiğimiz günlerde gelen 30 kişilik bir yabancı turist grubu, kişi başına 1600 Euro’luk harcamayla bir hafta boyunca kelebekleri izledi. Ekip, bir hafta içinde 145 farklı kelebek türünü izleme olanağı buldu. Egemen Çakır, aynı grubun bir süre önce İspanya’da katıldığı bir turda 130 farklı tür kelebek izleyebildiğini belirterek, “Aslında Çoruh Vadisi’nde 200 farklı tür kelebek görebilmek mümkün. Kelebek izleme açısından dünyanın sayılı noktalarından birine sahibiz” dedi.

Projeye her adım başı oluşturulan sergiler ile destek veriliyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI: www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link vrilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.