Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa YAŞAM İnsan Özel Bayburt’tan Karaman’a uzanan “şehadet” yolculuğu

Bayburt’tan Karaman’a uzanan “şehadet” yolculuğu

e-Posta Yazdır PDF

Bayburt 48. Piyade Tugayı'na bağlı olan ve geçici görevle gittiği Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Yukarı Çağlar köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit uzmanın naaşı, askeri helikopterle önce Ermenek Karayolları Şube Şefliği'ne, ardından da askerler tarafından Ermenek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yunus Berber’in cenazesi Yukarı Çağlar köyünde kılınan cenaze namazını müteakip köy mezarlığında götürüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şehidi son yolculuğuna 2,5 yaşındaki kızı Esila Nur, annesi Huriye Berber, ağabeyi Mehmet, kız kardeşi Fadime ve eşi Yasemin Berber ile birlikte, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman milletvekilleri Lütfü Elvan Mevlüt Akgün, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaattin Örsal, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve çok sayıda vatandaş gözyaşlarıyla uğurladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son nefesinde eşini yatıştırdı

Siirt'in Pervari ilçesinde PKK'nın saldırısında üsteğmen Mustafa Çuhadar'la birlikte şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber'in, operasyonda yaralandıktan sonra eşini ve ailesini arayıp, "Ben iyiyim, merak etmeyin" dediği, 2 saat sonra da hastanede son nefesini verdiği ortaya çıktı.

Bayburt 48. Piyade Tugayı'na bağlı olan Berber'in, Siirt'e geçici görevle gittiği öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber'in, Karaman'ın Ermenek ilçesi Yukarıçağlar köyündeki ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Muğla'nın Fethiye ilçesinde ana sınıfı öğretmeni olarak görev yapan Yasemin Berber de (26) eşinin öldüğünü, babasının Konya'daki evindeyken öğrendi.

Yasemin Berber, gazetecilere, "Eşim, operasyona çıkmadan önce telefonda, 2.5 yaşındaki kızımız Esilanur'u öpmemi istemişti" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Yunus Berber'in gece yarısı yapılan saldırıdan sonra sabah saatlerinde yaralı halde eşini ve ailesini telefonla aradığı ve "Ben iyiyim, merak etmeyin" dediği öğrenildi. Uzman Çavuş Berber'in konuşmadan 2 saat sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu belirtildi.

 

Yorumlar (1)add comment

volkan diyor ki:

ALLAH C.C RAHMET ETSIN İNŞAALAH
04 Temmuz 2010

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Pazar, 04 Temmuz 2010 13:34 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 193 konuk çevrimiçi

Yaşam Özel

 

Yüzyıllardır sönmeyen ocak

''İspir, Aşkale, Kelkit, Tercan, Otlukbeli, Yağmurdere gibi yerlerin bütün zirai işl...

 

İstanbul'da "büyüyen" Bayburt!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2009 ...

 

Bayburtlu'nun Trabzon sevgisi!

Başka ilin nüfusuna kayıtlı olup Trabzon’da yaşayanlar arasında 3.632 Bayburt’lu...

 

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Amerika’da yaşayan Anna Javis isimli kişi annesini kaybettikten sonra 1908 senesinde a...

 

Bayburt’ta Nevruz Bayramı kutlamaları

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Nevruz’u kutladı. Üniversite kampusündeki bayram ...

 

“Cansız Usta”dan, ahşap yayığa hayat öpücüğü

Tahtını elektrikli yayığa kaptıran “ahşap yayık”, yine başköşeye oturmaya ha...

 

“On beşimi vermeyen, …!”

Bu gece Ramazan ayının 15. gününe gireceğiz. Yani, bu gece evlerde rahat yok. Kapıla...

 

Belediye’den her gün 200 kişiye iftar

Bayburt Postası – Bayburt Belediyesi, kurduğu çadırda Ramazan boyunca her gün yakla...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3690295

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği