1.314 çocuk nerede çalışıyor?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde resmi kayıtlara göre çalışan çocuk sayısı 80 bin olarak açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan çocuk işçiliği bölümünde yer alan istatistiklere göre bölgede 12-14 yaş arasındaki 46 bin 988 kız çocuğu ile 32 bin 886 erkek çocuğu küçük yaşta ekmek mücadelesi veriyor. İstatistiklere göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde 12-14 yaş arasındaki 79 bin 874 kız ve erkek çocuğu başta tarım olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet yapıyor. İstatistiklere göre bölgede en çok çalışan çocuk bulunan il Van. Van'da tarım sektörü ile çeşitli iş kollarında 9 bin 58 kız, 6 bin 102 erkek çocuk olmak üzere toplam 15 bin 160 çocuk faaliyette bulunuyor. Bölgede Van'ın ardından Ağrı 12 bin 123 çocukla ikinci, Muş 9 bin 784 çocukla üçüncü oldu. Bölgede en az çocuk çalışan iller ise 421 çocukla Tunceli, bin 314 çocukla ilimiz Bayburt oldu.

1.314 çocuk nerede çalışıyor?

Bayburt'ta çalışan 1314 çocuktan biri, bu eğlenen küçük olabilir mi?Doğu Anadolu Bölgesi'nde resmi kayıtlara göre çalışan çocuk sayısı 80 bin olarak açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan çocuk işçiliği bölümünde yer alan istatistiklere göre bölgede 12-14 yaş arasındaki 46 bin 988 kız çocuğu ile 32 bin 886 erkek çocuğu küçük yaşta ekmek mücadelesi veriyor. İstatistiklere göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde 12-14 yaş arasındaki 79 bin 874 kız ve erkek çocuğu başta tarım olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet yapıyor. İstatistiklere göre bölgede en çok çalışan çocuk bulunan il Van. Van'da tarım sektörü ile çeşitli iş kollarında 9 bin 58 kız, 6 bin 102 erkek çocuk olmak üzere toplam 15 bin 160 çocuk faaliyette bulunuyor. Bölgede Van'ın ardından Ağrı 12 bin 123 çocukla ikinci, Muş 9 bin 784 çocukla üçüncü oldu. Bölgede en az çocuk çalışan iller ise 421 çocukla Tunceli, bin 314 çocukla ilimiz Bayburt oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çocuk işçilerle ilgili istatistiklerinde Bayburt’ta 1.314 çocuğun faaliyet gösterdiği yazılı. Fakat Bayburt ve çevresini bilenler için bu rakam gerçeğe yakın değil. Bayburt’ta sokakta mendil satan çocuk görmek veya özellikle 12-14 yaş grubunda boyacılık yapan çocuk bulmak için bayağı bir gezinmek gerekiyor.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çocuk işçilerle ilgili istatistiklerine göre bölgede çocukların en çok tarım sektöründe kullanıldığı belirlendi. Kurum verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı illerde 76 bin 856 çocuk tarım sektöründe istihdam ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi kayıtlarında yer almayan sokakta çalışan çocuk sayısı da bölgede hayli fazla. Köyden kentlere göçün yoğun olarak yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde dar gelirli ailelerin çocukları, sokaklarda mendil satarak, ayakkabı boyayarak ailelerinin geçimine katkı sağlamaya çalışıyorlar.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.