Türkmenler için 'gıyabi cenaze namazı' kılındı

Halep'te Türkmenlere karşı yapılan saldırılar sonucu yaşamını kaybeden Türkmenler için Cuma namazı sonrası Yeni Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı...

Türkmenler için 'gıyabi cenaze namazı' kılındı
Bayburt Postası - Türkmeneli için yardım kampanyası başlatan Bayburt Ülkü Ocakları son zamanlarda Halep'te Türkmenlere karşı yapılan saldırılar sonucu yaşamını kaybeden Türkmenler için Cuma namazı sonrası Yeni Camiinde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından bazı açıklamalarda bulunan Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç şunları söyledi:

"Suriye’de diktatör rejim ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Rusya’nın ve İran’ında desteğini alan Esad rejimi, hergün yeni bir katliama imza atıyor. Muhaliflerin merkezlerinden ve Suriye Türkmenleri’nin kültürel başkenti olan Halep, bu katliamlara en fazla tanıklık eden yerleşim yerlerinin başında geliyor. Ruslar’ın hava saldırıları ile hayalet şehire dönen şehirde, İran milisleri ve rejim askerleri ise ilerleyişini sürdürüyor. Dört ayı aşkın bir süredir kuşatma altında olan Halep’teki zulme karşı, şehrin demografik yapısının değiştirilmesi konusunda hem fikir olan sözde medeni dünya tepkisiz kalmaya devam ediyor. İnsan hakları savunucuları sükutlarını devam ettirirken, nice canımız toprağa düşüyor. Kuşatma sebebiyle; erzak, su ve sağlık sorunlarının had safhaya ulaşırken, insanlar kadın, çocuk, yaşlı demeksizin açlık ile imtihan edilmeye, Rus uçaklarının bombardımanı altında can vermeye terk ediliyor.

Ülkü Ocakları olarak, yaşanan gelişmeleri yakınen takip etmeye ve emperyalist dünya düzenine karşı Halep’in haykıran sesi olmaya devam edeceğiz. Ne Halep’ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Bu vesile ile başta Türkmen karagahlarına yapılan menfur saldırılar sonucu şehit düşen soydaşlarımız ve Fırat Kalkanı Operasyonunda şehadete varan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve Büyük Türk Milleti’ne sabırlar diliyorum. İnanıyorum ki, vatanları ve namusları için canlarını veren soydaşlarımız şehit, onların mücadelesini kaldıkları yerden devam ettirenler ise gazidir. Hakk olan elbet batıla karşı galip gelecek ve Türk varlığına karşı soykırım uygulayanlardan bu vahşetin hesabı sorulacaktır. Zafer Her Zaman, Allah’a İnananlarındır!”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.