Türkiye ayakta, Türkiye terörü lanetliyor

Yaşanan acı günlerin ardından Türkiye ayakta... Hain saldırıların ardından Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinde teröre lanet yürüyüşleri düzenleniyor...

Türkiye ayakta, Türkiye terörü lanetliyor
Türkiye terörü lanetliyor...
Doğu Anadolu, Karadeniz bölgesinda vatandaşlar sokaklarda terörü protesto ediyor...



BAYBURT 

Bayburt'ta Memur-Sen'e bağlı sendikalar terörü lanetledi. (Habere bu linkten ulaşabilirsiniz...)

Bayburt Ülkü Ocakları şehitler için yürüyüş düzenledi... (Habere bu linkten ulaşabilirsiniz...)



ERZURUM

Erzurum'da Lalapaşa Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar ve tekbirler eşliğinde Hastaneler, Bankalar ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden, Havuzbaşı'na kadar yürüdü.

Burada 9. Kolordu Komutanlığı önünde, "Ne mutlu Türküm diyene" ve "askere uzanan eller kırılsın" sloganları atan vatandaşlar, daha sonra gelinen güzergahtan Lalapaşa Kent Meydanı'na döndü.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dualar edildi, terör saldırıları kınandı.

AŞKALE

Aşkale'de, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırıları nedeniyle "Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları ile Yazıhaneler Bölgesi'ndeki E-80 karayolu üzerinde toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Grup, karayolunu bir süre trafiğe kapattıktan sonra, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak terörü lanetledi.

ERZİNCAN

Erzincan'da Memur-Sen üyeleri tarafından yaşanan terör olayları protesto edilerek, basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki göstererek sloganlar attı. Burada, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Iğdır ve Dağlıca ile diğer şehirlerde yaşanan terör saldırılarında şehit olanlar için dua edildi.

Memur-Sen İl Başkanı Nebi Gül, grup adına yaptığı açıklamada,  terörün kan ve şiddetten beslenen bir vahşet olduğunu söyledi. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve grupların işleyebildiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıların kimden gelirse gelsin terörü ve teröre destek verenleri, arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

VATANDAŞLAR ASKERLERİ OMUZLARA ALDI

Erzurum Lalapaşa Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, yoldan geçen jandarma aracını durdurarak askerleri omuzlara alıp, asker ve polis lehine slogan attı. Daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar atıp, tekbirler getiren grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı'na kadar yürüdü. Bu sırada araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar, korna çalıp Türk bayrağı salladı. Tekrar Lalapaşa Kent Meydanı'na dönen grup, burada Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledikten sonra dağıldı.

KARS

Kars'ta Kazımpaşa Caddesi'nde bir araya gelen Karslılar, ellerinde Türk bayraklarıyla Faikbey Caddesi güzergahını kullanarak Atatürk Caddesi Kavşağı'na kadar yürüdü.

Katılımcılar yürüyüş boyunca "şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atarak terörü lanetledi. Yürüyüş sonunda şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Grup, çeşitli sloganlar atarak Faikbey Caddesi üzerinden Karadağ Caddesi'ne kadar yürüdükten sonra dağıldı.

ELAZIĞ

Elazığ'da, 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını lanetledi.

Elazığ Öğretmenevi önünde bir araya gelen ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Bahşi, terörü lanetlediklerinin belirterek, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini ifade eden Bahşi, "İyi bilinmelidir ki terörle mücadele, Kürt-Türk mücadelesi değil, yüce milletimiz ile teröristlerin ve onlara destek verenlerin mücadelesidir. Eli kalem tutacak yaşta olan çocukları dağa çıkarıp, kardeş katili yapanları kahreyle Yarabbi" diye konuştu.

Yapılan hain saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını, kardeşliği zayıflatamayacağını belirten Bahşi, terör örgütünün beslendiği kaynakların kurutulması ve güvenlik güçlerinin elinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

YOZGAT

Yozgat'ta sosyal medya aracılığıyla örgütlenen grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Türk bayraklarıyla terminal kavşağına kadar tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

"Yozgat uyuma, şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK" sloganları atan grup, daha sonra meydana geri döndü. İstiklal Marşı okuyan grup, şehitler için dua etti.

NİĞDE

Niğde Belediyesi önünde toplanan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Grup, İstiklal Marşı okuyarak, şehitler için dua etti. 

Daha sonra gruptaki bazı kişiler, HDP İl Başkanlığı'na yöneldi. Binaya giren bazı kişiler, eşyaları dışarı fırlattı. Bina çevresinde güvenlik önlemi alan polis, grubu dağıtmak için biber gazı kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.