Suruç'ta ki saldırıya Bayburt'tan ilk tepkiler

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısı sonucu, 10'u kadın 31 kişinin hayatının kaybettiği olaya Bayburt'tan ilk tepki Belediye Başkanı Mete Memiş'ten geldi.

Suruç'ta ki saldırıya Bayburt'tan ilk tepkiler
Bayburt Postası - Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısı sonucu, 10'u kadın 31 kişinin hayatının kaybettiği olaya Bayburt'tan ilk tepki Belediye Başkanı Mete Memiş'ten geldi.

"Huzurumuzu bozmak istiyorlar" diyen Memiş, şunları kaydetti: 

"Huzurlu geçirilen bir Ramazan Bayramının ardından bugün Şanlıurfa Suruç'ta gün itibariyle 30 kişinin ölümü, yüzden fazla kişinin yaralanması ve Adıyaman da bir askerimizin şehit edilmesini ülkemizin huzur ortamını bozmaya yönelik  büyük bir provokasyon olarak görüyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyor saldırılarda  hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum."

Sağlık-Sen: "Hain saldırıyı kınıyor, faillerini lanetliyoruz!"

Bir diğer yazılı tepki ise Sağlık-Sen Başkanı Fikret Lökoğlu'ndan geldi. Lökoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları keydetti: 

"Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Amara Kültür Merkezi’nde, Kobani’ye gidecekleri açıklanan gençlere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, faillerini de lanetliyoruz. Canlı bomba saldırısı olduğu söylenen ve çok sayıda gencimizin hayatını kaybettiği saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizdeki huzur ve barış ortamını hedef alan, kendi planları için kan dökmekten çekinmeyen bu güçlerin ifşa edilmesi ve saldırı emrini verenlerin yakalanması acımızı bir nebze de olsa hafifletecektir. Bu saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması, kirli planların da deşifre olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, yaşanan saldırının büyüklüğü sağduyumuzun kaybolmasına sebep olmamalı, bu tür saldırılardan umulan provokasyonlara izin vermemeliyiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Memur Sen: "Saldırıyı lanetliyoruz!"

Saldırıya bir tepki de Bayburt Memur-Sen'den geldi. İl Temsilcisi Fikret Özbey imzasını taşıyan kınamada, sağduyu çağrısı yapıldı.

"Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör, zulümdür ve kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır. Sahnelenen bu oyunun, tüm ülkemizin huzur ortamını, Ortadoğu’nun barışını hedef aldığı ortadadır. Ülkemize yönelik bu tür provokasyonlarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir.

Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıyayız. Bu senaryoda rol alan aktörleri iyi tanıyor ve uyarıyoruz: Amacınıza asla ulaşamayacaksınız. Basiret sahibi bu millet size bu fırsatı vermeyecek ve oyununuzu bozacaktır.

Bugün suçlama değil, sorumluluk alma; yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Memur-Sen olarak, kimden gelirse gelsin, zalimin karşısında, mazlum ve mağdurun yanında olduğumuzu ifade ediyor; saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.