Şehit ateşi Bayburt'a düştü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, teröristler tarafından bombalı araçla karakola saldırı düzenlendi. Saldırıda 28 yaşındaki Bayburtlu Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu şehit oldu.

Şehit ateşi Bayburt'a düştü
Bayburt Postası - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, teröristler tarafından bombalı araçla karakola saldırı düzenlendi. Saldırıda 28 yaşındaki Bayburtlu Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu şehit oldu.


Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 asker şehit olurken, 22 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Lice ilçesi Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı'nda meydana geldi.

Saat 21.15 sıralarında teröristler tarafından karakola bombalı araçlasaldırı düzenlendi. Patlamanın ardından bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika devam eden çatışmanın ardından, teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak kaçtı.

Saldırıda karakol büyük ölçüde hasar gördü. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekipleri ile takviye güçleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre, 3 askerin şehit olduğu, 22 askerin yaralandığı belirtildi. Yaralılar bölgeye gelen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye yaralı bırakan ambulanslar tekrar olay yerine döndü.

Yarın Şehit Osman'a defnedilecek

Aslen Dumlu Köyü nufusuna kayıtlı olup, Kaleardı Mahallesi'nde ikamet eden Şehit Halil Türkoğlu'nun ailesi Kaleardı Mahalle Odası'nda taziyeleri kabul etmeye başladı. Şehit Türkoğlu'nun yarın öğlen namazına müteakip Yakutiye Cami'de kılanacak cenaze namazının ardından Şehit Osman Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

"Barut kokusunu bilirim, kurşun sesini de..." 

Öte yandan Şehit Halil Türkoğlu, Ankara saldırısının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlamıştı. Şehit Türkoğlu, 14 Mart tarihli, 'Devir tek yürek olma devridir' ifadeleriyle birlik, beraberlik vurgusu yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Hepimiz üzülüyoruz ki bir Jandarma Astsubayı olarak ben terörle mücadelede birinci saftayım. Evet 18 Şubat'ta haince patlatılan ve yedi ŞEHİT verdiğimiz Diyarbakır Mermer Karakolundayım. Barut kokusunu bilirim kurşun sesini de... Emsallerim daha KPSS'ye hazırlanıyorlar ve ben 4. tayin yerindeyim. Mevzubahis VATAN be kardeşim gerisinin teferruat olduğunu hep beraber yürekten söylemedik mi? Ankara'nın zemheri soğuğunda yürek yakan ve haince bir saldırı oldu. Ağlayalım hep beraber ne yapabiliriz diye düşünelim ve bir daha olmaması için çaba sarf edelim gönül bunu ister fakat memleketimdeki insanların duyarsızlığına üzülüyorum. Ankara'da bomba patladı evet bu bir hüsran günahsız insanlar öldü bu çok büyük bir kayıp ama sanki böyle bir şey beklermiş gibi birden herkes tek ağız olup ''Devlet suçludur'' demeye başladı. PKK denen kansız hain topluluğu burada, 500 metre yakınımda 7 silah arkadaşımı ŞEHİT etti. O devleti suçlayanlar nerdeydiniz? Neden çıkıp aynı yüreklilikle PKK haindir, suçludur demediniz? Bırakın devleti suçlamayı en büyük istihbarat kişinin kendisidir. Duyduğunuzu, gördüğünüzü jandarmayla, polisle MİT'le paylaşmazsanız (görüp şüphelenip, hissedip paylaşmayanlar için söylüyorum) en az o bombayı patlatan kadar o masumların kanında sizinde parmağınız var demektir. O arabayı -hadi idda ettiğiniz gibi devlet farketmedi- de koca Ankara'da hiç mi kimse görmedi. Bir tanesi de çıkıp bu arabada garip bir hal var neden demedi? Maalesef hırsız içerden olunca kapı kilit tutmaz. Devir tek yürek olma devridir. Yeterince suçlayanımız var zaten bide kalkıp devleti suçlayarak hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Millet olarak başımız sağolsun, hiç bir dilde hiç bir sözlükte bu acıyı anlatacak harf dahi yok. Umarım bu son olur. El ele verirsek ellere karşı dik dururuz.... Üstçavuş H.T"

Anahtar Kelimeler:
şehitHalil Türkoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
69bayburt 8 yıl önce

suçlu belli 4 yıl pkk nın silah bomba yığmasına müsaade edip görmezlikten gelenler suçlu bu ülkeyi yönetmeyi beceremeyenler sucu ona buna atan bizi yönetenler suclu

Misafir Avatar
ulubatlı 8 yıl önce @69bayburt

Yeterince suçlayanımız var zaten bide kalkıp devleti suçlayarak hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin,Şehidimizin sözü bu sana gelsin.devletimizi suçlayanlar vatan hainidir.üstüne basa basa yazıyorum.

Beğenmedim! (7)
Avatar
osman 8 yıl önce

bir partinin beceriksizliği ihmali göz yumması tarafından şehit olmak kolay değil bu adamlar bu işi beceremedi ben yoksam kaos dediler pkk ile masaya oturdular birbirlerini kandırmadılar olan zavallı halka gariban halka oldu

Avatar
metin 8 yıl önce

Allah rahmet etsn keşke 1993 yılında bir şehit geldiği zaman SHP parti binaların yerle bir eden o kendini bilmez o ahmaklarda senin gibi düşünselerdi

Avatar
ulubatlı 8 yıl önce

Yeterince suçlayanımız var zaten bide kalkıp devleti suçlayarak hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin.bu şehit sözüdür.başka söze gerek yok.

Avatar
yazık 8 yıl önce

ALLAH rahmet etsin tüm Türk milleti ve hemşehrilerimizin başı sağ olsun lakin devleti suçlamak ayrı bir şey iktidarı suclamak ayrı bir şey devleti suçlayanlar hdp yani pkk lılar hükümete gelince suçlamayıp ne yapacağız bundan dolayı beni vatan hayinimi ilan edeceksin ulubatlı bey benmiyim pkk yı bu duruma getiren benmiyim bukadar bombanın içimize yerleştirilmesine göz yuman ellerinde silahlarla meydan okuyan ve açıktan gezerken devletin kurumlarının elini kolunu bağlayan sırf iktidarı koruyacağım diye devletin üzerinden algı oluşturmayı bırakın ayıptır evet şehidimizin yazdıklarını okursanız aslında söylenmesi gerekeni söylemiş lakin bunu bile kullanmaktan geri kalmayan partizanlar bilin'ki o şehitlerimize çekilen tetikte sizinde parmağınız vardır vesselam

Misafir Avatar
ulubatlı 8 yıl önce @yazık

Yazık ki ne yazık.partizanlık mı? Devlet ben miyim diyerek sitem mi yapıyorsun.Bak Ben Devlete diye yazdım sen ak parti iktidar okuyorsun.Ak parti olmadan önce de devletimiz sonra da devletimiz.devam edecek şimdi. Devleti temsil makamını suçlayarak hdp nin pkk nın aynı dilini sende kullanıyorsun. onlar da suçluyor devleti sen de farkın ne...

Beğenmedim! (3)
Avatar
HASAN 8 yıl önce

ŞEHİDİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM. ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ.

Avatar
nahit imac 8 yıl önce

Makamın cennet ruhun şad olsun
Halil'e Bayburt helal olsun

Avatar
hüsnü 8 yıl önce

bilmediğimiz çok şeyler var.!!,dolayısıyla "tuğrul Türkeş,ne güzel söylemiş,ey türk
milleti birlik ve beraberlik zamanı,demiştir.saygı ile.