Şehidin yarbay ağabeyinden çözüm süreci isyanı

Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehit Yüzbaşı Alkan'ın yarbay ağabeyinin isyanı vardı...

Şehidin yarbay ağabeyinden çözüm süreci isyanı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehit Yüzbaşı Alkan'ın yarbay ağabeyinin isyanı vardı...

Şehit Alkan'ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları  tarafından alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması ve okunan duanın ardından Alkan'ın cenazesi, törenin  düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi'ne taşındı. 
 
Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası  Hasan, ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Astsubay Başçavuş Mustafa  Alkan'a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, törene  üniformasıyla katıldı.

Namazın ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan şehit kardeşine "Ali'm" diye seslendi ve hırsından şapkasını çıkarıp bağırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye feryat etti. 
Askerler tarafından omuzlara alınan şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutu taşınırken ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan bu kez , "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" diye haykırdı. Güçlükle sakinleştirilen şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, cenazenin defnedileceği mezarlığa polis otosunda götürüldü.
 
Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak  gözyaşı döktü.  
 
OSMANİYE, 220’İNCİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI
 
Yaklaşık 15 bin kişinin teröre lanetleyen sloganlar eşliğinde arkasından geldiği Osmaniye’nin 220’inci şehidi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesi, Asri Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Alkan, buradaki Garnizon Şehitliği’nde göz yaşları arasında toprağa verildi.
 
1500 POLİS GÖREV YAPTI
 
1 Ağustos’ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe’yi, 4 Ağustos’ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez’i, 12 Ağustos’ta Fatih Gökşen’i, 15 Ağustos’ta da Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek’i şehit veren Osmaniye’ye dün de Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın şehit haberi geldikten sonra yaklaşık 30 kişilik bir grubun HDP il binasını taşlaması üzerine cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, tören için 1500 polis görevlendirirken, HDP Osmaniye il binasının da bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Ak Parti il binasının bulunduğu Akyar Caddesi’ni bariyerlerle trafiğe kapattı. Önlemler çerçevesinde Atatürk Caddesi ile Dr. Ahmet Alkan Caddesi’nde park yasağı uygulandı ve tören öncesinde caddelerde park halindeki araçlar polis anonslarıyla kaldırıldı.
 
YİYEMEDİĞİ KÖMBE CENAZE EVİNDE DAĞITILACAK
 
Öte yandan MHP İl Kadın Kolları da, babası Hasan Alkan’dan son isteği olan ve daha eline ulaşmadan şehit düşen Ali Alkan’ın yiyemediği Bayram Kömbesini (yöresel kurabiye) taziye evinde dağıtmaya karar verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 9 yıl önce

Yandaş, fanatik ve lider tapınıcıları bu haberi okumayacaklar, okusalar da asla güdülen siyaseti sorgulamayacaklar, sorgulasalar da asla yanlışları görüp destekten vazgeçmeyecekler. Çünkü liderlerinin kişilik defoları kendilerine benziyor.