Şanlıurfa Suruç'ta korkunç patlama

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bahçede saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Son açıklamalara göre korkunç saldırıda 10'u kadın 30 kişi hayatını kaybetti, 76 yaralı var.

Şanlıurfa Suruç'ta korkunç patlama
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada 27 kişinin öldüğünü 100'e yakın kişinin yaralandığını duyurdu. Saat 17.00 itibariyle ölü sayısının 30'a çıktığı açıklandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edilmişti. Vali Küçük, bu iddiayı doğruladı. Patlamanın olduğu bölgede görev yapan AFAD ekipleri de korkunç saldırı karşısında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 30 kişi hayatını kaybetti. 

Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde öldüğü belirtildi.

Patlamada yaralananların sayısının da 76 olduğu açıklandı. Bunlardan 34'ü ayakta tedavi görüp taburcu edilirken, 22 yaralı Suruç Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Hayati tehlikesi bulunan 20 yaralının da Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastanelerde tedavisi devam ediyor. Bu arada olay yeri güvenlik kordonuna alınırken, patlamayla ilgili soruşturmayı 4 savcı birden yürütüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.