Petkim'de FETÖ operasyonu!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişiminin ardından örgüt üyelerine yönelik başlatılan operasyonda gündeme gelen SOCAR Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandı.

Petkim'de FETÖ operasyonu!
Bayburt Postası - Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişiminin ardından örgüt üyelerine yönelik başlatılan operasyonda gündeme gelen SOCAR Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandı. Daha önce konuyla ilgili haberlerde FETÖ'ye yakın olduğu öne sürülen SOCAR bünyesindeki Petkim'in Genel Müdürü Sadettin Korkut görevden alındı. Yine FETÖ örgütü ile bağlantılı oldukları belirtilen Petkim Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Natig Damirov, Kamu İlişkileri Grup Direktörü Ömer Adsız, İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Genel Müdür Yardımcısı Ilgar Mehmetoğlu ile IT Direktörü Fuat Ulugay'ın da görevlerine son verildi. Petkim'de ayrıca 200'e yakın çalışanın da işten çıkarıldığı kaydedilirken SOCAR Türkiye'de yeniden bir yapılanmaya gidileceği ifade edildi. 

Naksan'da da görev yapmıştı

Sadettin Korkut, daha önce kayyum atanan ve FETÖ ile ilişkileri nedeniyle sahipleri tutuklanan Gaziantepli Naksan Holding'in Genel Müdürlüğü'nü de yapıyordu. Petkim'in bugün Borsa İstanbul'a Sadettin Korkut'un istifa ettiğini bildireceği öğrenildi.

Bu arada görevlerine son verilen 200'e yakın çalışan arasında FETÖ ile ilgisi olmadığı ifade edilenlerin de olması kafalarda soru işareti bıraktı. 6 ay önce bizzat Türk hükümetinin istihbaratı sonucunda SOCAR Türkiye 1. Başkanı olan Samir Kerimli'nin de FETÖ örgütü ilişkisi nedeniyle görevden alındığı belirtilmişti. Kerimli'nin ayrılması sonrasında SOCAR içinde yine paralel terör örgütü ile ilişkisi olan kişilerle ilgili çalışmaların da sürdüğü kaydedilmişti. Bu isimlerin arasında görevden alınan Damirov, Adsız ve Mehmetoğlu'nun dışında Genel Müdür Sadettin Korkut, Enstitü Genel Sekreteri Harun Yavaş, Satın Almalar Direktörü Çetin Korkut, SOCAR Power ortağı Enver Taner Baltacı, Yasar Çoruh ve Tolga Toprak isimleri de geçiyordu.

Anahtar Kelimeler:
PetkimSadettin Korkut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.