Kavcıoğlu, CHP ve HDP iddialarını yanıtladı

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Doğan Medya satışında Ziraat Bankası kredisi kullandırılmasının görüşüldüğü oturumda söz alarak CHP ve HDP sözcülerine yanıtlar verdi.

Kavcıoğlu, CHP ve HDP iddialarını yanıtladı
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Doğan Medya satışında Ziraat Bankası kredisi kullandırılmasının görüşüldüğü oturumda söz alarak CHP ve HDP sözcülerine yanıtlar verdi.

HDP’nin, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışında, Ziraat Bankası’nın verdiği 675 milyon dolarlık kredinin kullanılmasına ilişkin araştırma önergesi AK Parti oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. 

CHP ve HDP sözcülerinin konuşmalarının ardından söz alan Kavcıoğlu, geçmiş döneme bakıldığında Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildiğini, medya patronlarını banka sahibi yapan zihniyetten medya gruplarını banka müşterisi yapan bir zihniyete doğru gelindiğini ve bunun AK Parti iktidarı döneminde olduğunu söyledi.

Demirören Grubu’nun Türkiye'nin en önemli reel sektöründe bulunan en büyük gruplarından bir tanesi olduğunu medya sektöründe yeni olmadığını ifade ederek, “Dolayısıyla, Demirören Grubu veya başka bir grup, bakın, bankacılık sektörünü konuşuyoruz. Şu an, Türkiye'nin bankacılık sektörü dünyanın en güçlü sektörlerinden bir tanesi. Arkadaşlar, lütfen, 675 milyon kredi, daha fazla ya da daha az, bugün bankacılık sektöründeki bankalar bu kredileri verirken dünyadaki uluslararası normlara, Basel kriterlerine göre normal firmaların. Verilen krediler tamamen firmaların mali durumlarına göre, nakit akışlarına göre, ekonomik güçlerine göre yapılan incelemeler sonucunda Basel kriterlerine göre oluşturulan ratingler üzerinden verilir” dedi.

Türkiye'ye üretim yapan, Türkiye'de istihdam yaratan firmalara kamu ve özel bankaların verdiği kredi tutarının yüzde 17-18 arttığını söyleyen Kavcıoğlu, “Türkiye'de kamu bankalarını konuşacak olursak bugün Ziraat Bankası, Halk Bankası ya da Vakıflar Bankası, Türkiye'nin en büyük gruplarını kredilendiren aynı İş Bankası veya diğer bankalar gibi, özel sektör bankaları gibi kredilendirme yapıyorlar. Bakın, bugün, Türkiye'deki en fazla reel sektöre kredi artışını sağlayan kamu bankaları. Bakın, toplam kredilerdeki artış yüzde 24'ken reel sektöre verilen kredilerin artış oranı yüzde 17 yani Ahmet'e, Mehmet'e tüketici kredisi, bireysel kredi değil. Türkiye'ye üretim yapan, Türkiye'de istihdam yaratan firmalara kamu ve özel bankaların verdiği kredi tutarı yüzde 17-18 artmıştır. Yani sadece bir gruba, sadece bir firmaya verilmiş kredi gibi buraya getirip Türkiye'nin güzide ekonomisinin en önemli belkemiği olan bankacılıksektörünü bu şekilde vurmak hiçbirinize yakışmaz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Şahap KavcıoğluCHPHdp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİR BİLEN 6 yıl önce

Sayın Vekil lütfen bırakın bu hamasi safsataları.
Vermiş olduğunuz sözleri yerine getirin. Ben vekil olursam;
1.Yatırımcıları Bayburt'a getireceğim
2. Bayburt'u Budapeşte gibi turizm şehri yapacağım
3.Bankaların Çağrı merkezlerini Bayburt'a taşıyıp işsizliğe son vereceğim
4.Yeni Fabrikaların açılmasına önayak olacağım
5.Çitçinin ve Esnafın faizlerini sildirip yeniden yapılandırma yapacağım
Bunlardan hangisini yaptınız?
Benim gördüğüm hiç biri gerçekleşmediği gibi Bayburt ikiye bölünmüş. Senin adamın, benim adamım davası ayyuka çıkmış.
Ayrıca Dünyanın ilk 10 Bankasının en büyük hissedarları medya sahipleridir. Yani sizin söylediğiniz övünülecek bir şey değil utanılacak bir şeydir. Medyanın iktidarın maşası haline geldiğinin itirafıdır. Bayburtlunun aklını küçümsemeyin lütfen

Avatar
Bayburtlu Ahmet 6 yıl önce

Benzin 6 yi geçti dolar 4 u geçti bırakın laf salatasını

Avatar
BAYBURTLU 6 yıl önce

SAYIN VEKİL ŞU MECLİSTE BİR KERE DE BAYBRUTUN İÇLER ACISI HALİNİ ANLATIN BAYBURTLU ESNAFIN BİTME NOKTASINA GELDİĞİNİN SÖYLEYİN BAYBURTA İKTİDAR PARTİSİNİN EĞİLMESİNİ SAĞLAYIN BAYBURTUN DAHA EN TEMEL İHTİYAÇLARINI BİLE HENÜZ HALLEDEMEDİĞİNİ İFADE EDİN BAYBURT MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN BIRAKIN HDPYE BAŞKA VEKİLLER CEVAP VERSİN SİZ BAYBURTUN ACINACAK HALİNİ BİRAZ DA DERT EDİN

Avatar
Demirözülü 6 yıl önce

Sayın vekil Allah yar ve yardımcin olsun ,Bayburt a ve Bayburt luya yaşattığınız tüm gururlar için sağ olun var olun.

Avatar
bayburt 6 yıl önce

bakan beyden daha yoğun gündemi olan ve bakan bey Bayburta geldiğinde bayburtta olan vekilimiz ağzınıza sağlık.