Geçmiş Olsun İzmir.. Geçmiş Olsun Türkiye...

Türkiye'nin gözü kulağı deprem bölgesinde...

Geçmiş Olsun İzmir.. Geçmiş Olsun Türkiye...
Bayburt Postası - Türkiye, İzmir'den gelen acı haberle yasa boğuldu. Ege ve Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilen 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelen son dakika haberine göre depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştu. Depremde şu ana kadar 79 kişi hayatını kaybederken, 962 kişi de yaralandı. 410 artçı sarsıntı da yaşanan bölgede 4 bina tamamen çökerken 13 binada arama çalışması sürdürülüyor. İzmir'in birçok noktasında yıkılan binalarda arama - kurtarma çalışmaları başladı. Çalışmalara Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı. Pakdemirli'nin enkaz altında kalan Buse ile telefon konuşmasına canlı yayında tüm Türkiye şahit olmuştu, Buse, saat 00.20'de kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Erdoğan: "Tüm imkanları seferber ettik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de medyana gelen depremle ilgili, "Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugün İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme maruz kalan İzmir ve çevresindeki şehirlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Depremde yıkılan binalarda hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son olarak buraya gelirken vefat sayımız 12 idi. Yaralı sayımız 438 idi. Bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı. Şu an itibarıyla 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir. AFAD, Emniyet Teşkilatımız, sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili kamu personeli, canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız koordinasyonu bizzat yerinde sağlamak üzere süratle olay yerine ulaşmışlardır. Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik. Binaları hasar gördüğü veya olayın şokundan kurtulamadıkları için henüz evlerine giremeyen vatandaşlarımıza da gereken iaşe ve ibate desteğini sağlıyoruz."


TSK İzmir için seferber oldu: JAK ekipleri uçaklarla sevk ediliyor

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Milli Savunma Bakanlığı tüm imkanlarını seferber etti. JAK ekipleri Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla bölgeye yetiştiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan fotoğraflı paylaşımla İzmir’deki arama-kurtarma çalışmalarına katılacak olan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerini Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla Ankara Etimesgut’tan havalandığı belirtildi. Havalanan ikinci uçakta ekiplerle birlikte çok sayıda yardım malzemeleri de bölgeye gönderildi. 


Bakan Kurum: "Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada fiilen çalışmaktadır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar: 

Bugün itibarıyla ilk etapta jandarmamız eliyle 2 bin kişilik çadırlarımız enkaza yakın yerlerde kurulmuş olacak.

(İzmir'de) Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler.

(İzmir'deki deprem) Kan ihtiyacı söz konusu değil. Vatandaşlarımızın 8'i yoğun bakımda, 5'i de ameliyata alındı.

İzmir'deki deprem) Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada fiilen çalışmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
Izmir Depremi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.