Erdoğan Anıtkabir'de: "Emanetinize sahip çıkacağım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Erdoğan Anıtkabir'de: "Emanetinize sahip çıkacağım"
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin 92'nci yılı dolayısıyla Anıtkabir'de yapılan törene katılan Cumhurbaşkanı, Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktı.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu törende Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdığı yazıyı okuyan Erdoğan, "Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak emanetinize sahip çıkacağım" dedi.

Erdoğan, özel deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, milletimizin istikbali ve istiklali için şahlanışının tecelligahı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde kuruluş yıldönümünü kutladığımız cumhuriyeti tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade ediyorum. Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı zatıalinizin bizlere bıraktığı emanet olan cumhuriyetimizi doğrudan halkın oyu ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sıfatı ile daha da yükseltmek, muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ile yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.