Başkan Memiş, Kurtkaya Şehitliği'nde

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Afyonkarahisar'da bulunan Bayburtlu Yüzbaşı Şehit Agah'ın kabrini ziyaret etti.

Başkan Memiş, Kurtkaya Şehitliği'nde
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburtlu Yüzbaşı Şehit Agah'ın kabrini ziyaret etti. Afyon'da bulunan Başkan Memiş, Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile birlikte Bayburtlu Yüzbaşı Şehit Agah şehitliğini ziyaret ederek dualar okudu.

Afyonkarahisar-Büyükkalecik Kasabası'nda Kocatepe'ye tek geçit olan Kurtkaya mevkiinde bulunan şehitlik içerisinde incelemelerde bulunan Vali Güner ve Başkan Memiş, şehitler için dua ederek, Yüce Allah’tan bir daha böyle bir savaşın yaşanmaması için temennide bulundular.

Kahramanca savaşarak şehit düşen Bayburtlu Yüzbaşı Agâh Efendi ve silah arkadaşlarının kahramanlık öyküsü hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sırasında bir anıt, bir tören alanı, bir çeşme, bir kitabe ve bir kubbeden ibaret olan şehitliğin her karış alanı titizlikle incelendi.

Yüzbaşı Agâh'ın anıt kitabesini de okumadan geçmeyen Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, büyük bir takviye alan düşman birliği ile çarpışırken Yzb. Agâh, Üsteğmen Feyzullah ve 100 Mehmetçiğin birlikte şehit düştüğünü belirtirken, geriye kalan Mehmetçik ve gelen takviye kuvvetlerle düşmanın bu vadi içinde tamamen yok edildiğini, bu anlamda kahraman Yüzbaşı Bayburtlu Agâh Efendi ve arkadaşlarını minnetle andığını söyledi.

Kurtuluş Savaşının, Türk milletinin gücünün milli ve manevi değerler noktasında birleşerek elde edildiğini belirten Vali Güner ise, "Bütün halinde cennet vatanımızı korumak için cansiperane çarpışan Mehmetçiklerimiz sayesinde Cumhuriyetimiz kazanıldı ve kuruldu. Bu destanın Afyonkarahisar’da yazılması onur ve gurur verici. Şehit kanlarıyla sulanan kutsal toprakların mekânı Afyonkarahisar ve ülkemizde böyle günler bir daha yaşanmasın" şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umut An 9 yıl önce

Bir Bayburt'lu olarak Afyonkarahisar'a gidip Yüzbaşı Şehit Agah'a ve orada bulunan diğer şehitlere dua etmemek garip kaçar diye 7-8 sene önce bu ziyareti acizane özel bir taksi tutarak yaptık. Bu şehitlikte er olarak şehit düşen iki Bayburt'lu daha var isimlerini şu an zikre-demiyorum. Rabbim, tüm şehitlerimize Rahmet eylesin. .