Başbakan Davutoğlu'ndan Yarbay Mehmet Alkan açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit kardeşinin cenazesindeki tepkiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili soruyu yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu'ndan Yarbay Mehmet Alkan açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit kardeşinin cenazesindeki tepkiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili soruyu yanıtladı. 
Davutoğlu, Yarbay Mehmet Alkan'ın sözlerine ilişkin soru üzerine "Orada  kardeş acısıyla bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. İnsani olarak yaklaşmak  gerektiğini de düşünüyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının  gerektiğinde en derin acılara vakar içinde ve dimdik durabilecek nitelikte  yetiştirildiklerine dair inancım da sonsuzdur. Zor zamanlarda, zorlu süreçlerde  vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımızda da o  fedakarlıkları gelecek nesiller için yaptığımızın bilincinde ve şuurunda olmamız  hepimize katkı sağlar. Acıları anlıyoruz, ama bu vakarın korunması gerektiğini" düşünüyorum." dedi.
 
Davutoğlu'nun sözleri şöyle:
 
-Zor günlerden geçiyoruz. Kimse bugünlerin acısız olmadığını iddia edemez. Hepimizin yüreğine düşüyor. Bunları biz derinden hissediyoruz. Türkiye 78 milyonluk büyük bir aile.
 
-Zor zamanlarda nasıl kenetlendiğimize cümle alem şahit. Böyle bir şehit haberi geldiğinde yüreği sızlamayan vatandaşımız yok.
 
-Hepimizin içini yakıyor. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor ve bir aile içinde böyle bir acının yaşanması gayet doğal. 
 
-Bütüm şehit ailelerini aradım. Gözlerimi yaşartan çok insani dialoglar yaşadık. Başsağlığı için aradığınız bir ailenin "Vatan sağolsun" demesi size duyduğu güveni ifade eder. Aradıklarımdan tek bir kişi sitemkar bir ifadede bulunmadı. 
 
-Geçen GATA'da gazileri ziyaret ettim. Bir gazimiz  "Şuradan çıkıp hemen mücadaleye devam edeceğim" dedi.  Annesini aradım. "Evladımı bugünler için yetiştirdim" dedi.Böyle günler dayanışma günleri. Art niyetli provokasyonlar varsa, bu olayı kast etmiyorum, onlara karşı da vakar içinde davranma günleri. Bir gazimiz, hastaneden çıkınca direkt göreve gideceğini söyledi.
 
-Bizim askerimizin, subayımızın bilinci bu. Şuuru bu. Şu an büyük bir kahramanlıkla bu yarbayımızın silah arkadaşları dağlarda, al bayrak için çalışıyor. Acıyı anlarız, ıztırabı hissederiz.
 
-Kardeş acısıyla bu sözleri söylediğini düşünüyorum. Acıyı anlıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personelinin en zor anda vakarla hareket edecek şekilde yetiştirildiğini de biliyorum. Zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımız zaman bunun gelecek nesiller için yapıldığını biliyor olmamız lazım.
 
-Dediğim gibi bu konuyu bu çerçevede hem acıları anlıyoruz hem de vakarın korunması gerektiğini söylüyoruz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.