Bakanlık teklifine kim 'evet' dedi, kim reddetti?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifiyle ilgili en büyük sürpriz MHP'de yaşandı. İşte detaylar...

Bakanlık teklifine kim 'evet' dedi, kim reddetti?
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifiyle ilgili MHP'de büyük bir sürpriz yaşandı. MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine 'evet' dedi. Ankara kulislerine göre Türkeş, Başbakan Yardımcısı olacak.

MHP'de teklif götürülen bir diğer isim Kenan Tanrıkulu ise, teklifi reddederek partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. MHP'li Meral Akşener de bakanlık teklifini kabul etmedi. CHP'den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak ve İlhan Kesici bakanlık teklifini reddederken, HDP'den Müslüm Doğan ve Levent Tüzel 'evet' yanıtı verdi.
KABUL EDEN İSİM: ANKARA MİLLETVEKİLİ TUĞRUL TÜRKEŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun resmi yazı ile geçici seçim hükümetine davet ettiği MHP Kurucu Genel Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in Ankara Milletvekili oğlu Tuğrul Türkeş, çağrıya olumlu yanıt verdi. Türkeş aynı şekilde yazılı olarak bakanlık teklifini kabul ettiğini başbakanlığa bildirdi. 

DAVUTOĞLU, TÜRKEŞ'İ ARADI

Gelen olumlu yanıt üzerine Türkeş’i telefonla arayan Başbakan Davutoğlu, teşekkür etti. Davutoğlu, Türkeş’e telefonda yaptığı konuşmada “Teklifi kabul ettiğiniz için ve Anayasal bir talep olan yazıya bu şekilde yanıt verdiğiniz için ve gösterdiğiniz devlet adamlığı sebebi ile size ayrıca teşekkür ediyorum” sözleriyle hükümette yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Davutoğlu, Türkeş’le önümüzdeki günlerde bakanlar kurulu içerisinde kendisi ile ilgili nasıl bir görevlendirme yapılacağı hususunda bir araya gelecek.

MHP'li Semih Yalçın: Tuğrul Türkeş istifa etmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesiyle ilgili açıklama yaptı. MHP'li Yalçın, Türkeş'in istifa etmesi gerektiğini söyledi. MHP'li Büyükataman ise Türkeş'i, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edeceklerini açıkladı.

MHP'li Yalçın, Tuğrul Türkeş'e istifa çağırısında bulundu. Yalçın, Türkeş'in istifa mektubunu genel merkeze göndermesi gerektiğini, aksi takdirde partiden ihraç edileceğini söyledi. Bakanlık teklifini reddeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu'nun tavrının takdire şayan olduğunu belirten Yalçın, Türkeş'in ise kendilerini üzdüğünü belirtti.

MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN: "KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİYORUZ..."

MHP, seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Ak Parti lideri AHMET DAVUTOĞLU'nun bakanlık teklifini kabul eden, Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş hakkında kararını verdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkeş'in istifasının beklenmeyeceğini, "kesin ihraç istemiyle disipline sevkedileceğini" açıkladı.

Büyükataman, yaptığı açıklamada, "Gerekli açıklamalar partimiz tarafından yapılacaktır. Ancak Merkez Disiplin kurulu'na derhal sevkediyoruz" dedi. 

İşte diğer isimler ve verilen cevaplar: 

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL

Deniz Baykal,  "Davete ne yanıt vereceğimin sorulmasını bile hakaret sayarım. Parti ahlakına uygun hareket edeceğim kapsamlı bir mektupla yanıt vereceğim. Cevabım tarihi belge niteliğinde oalacak" dedi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN TOPRAK

AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklif ettiği CHP Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak, yanıtını açıkladı. Toprak, "Teşekkür ederim, ama kabul etmeyeceğim" dedi. Toprak, "Ben partimin ilkelerine bağlıyım. Partimin aldığı karara uyacağım. Kendilerine bu teklif için teşekkür ederim. Ancak bu sürecin partimin ve benim düşünceme göre doğru olmadığına inanıyorum. O nedenle de görevi kabul etmeyeceğim" dedi.

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KENAN TANRIKULU

MHP Genel Başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu Davutoğlu'nun bakanlık teklifinin ardından partideki görevinden istifa etti. Tanrıkulu istifasının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.  Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.