Bakan Ağbal, yeniden kabinede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Görüşme sonrası Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. 6 bakanın görevi değişti, 5 yeni isim kabineye girdi.

Bakan Ağbal, yeniden kabinede
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali  Yıldırım'ı kabul etti. Görüşme sonrası Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı.6 bakanın görevi değişti, 5 yeni isim kabineye girdi. Maliye Bakanı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, yeni kabinede de görevini sürdürecek. 
 
İŞTE YENİ KABİNE 
 
Başbakan Yıldırım kabulün tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı 6 bakanın görevi değişti, 5 yeni isim kabineye girdi.
 
İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının satır başları: Bakanlar Kurulu değişikliğiyle ilgili bugün sayın cumhurbaşkanımıza arzda bulunduk. Yaptığımız görüşme ve istişare sonucu oluşan yeni bakanlar kurulunu kamuoyuna açıklıyorum.
 
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ 
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 
Maliye Bakanı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 

6 bakan kabine dışı kaldı

65. hükümetin yeni kabinesinde Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik ve Kültür ve Turizim Bakanı, Nabi Avcı yer almadı. 

Kabineye yeni giren isimler, Abdülhamit Gül, Jülide Sarıeroğlu, Osman Aşkın Bak, Ahmet Eşref Fakıbaba, Ahmet Demircan oldu. 65. Hükümetin yeni kabinesinde Başbakan Yardımcıları, Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu oldu.

Yıldırım konuşmasında, "Biz de sayın Cumhurbaşkanımıza arzettik, gerekli görüşmeler, istişareler yaptık. Yapılan bu değişikliği kamuoyuyla paylaşıyoruz. Tabii ki görev yapanlar, yeni görev yapacak arkadaşlar hepsi birbirinden üstün. Ne görevi bırakan ne de görevi alanın birbirine üstünlüğü sözkonusu değildir. Bu bir bayrak yarışıdır, bir kan değişimidir. Bakanlar Kurulu zaman zaman bir yeni değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda bunlar yapılır. Genel olarak  demokraside siyasette olan bir şeydir." ifadelerine yer verdi.

15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak. 6 Bakanlar Kurulu üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler.

Bakanlar Kurulu'muzun 11 üyesinde ya yer değişikliği ya görev değişikliği gibi bir sonuç ortaya çıkmıştır. 6 arkadaşımızın bakanlar kurulu içerisindeki görev yerleri değişmiş, 5 yeni arkadaşımız da yeni üyesi olmuştur.

Bugüne kadar Bakanlar Kurulumuzda görev yapan, bu değişiklikle görev almayan görevine devam etmeyen, görevini tamamlayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Anahtar Kelimeler:
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kasa açık veriyor 7 yıl önce

Bütçe 1 ayda yaklaşık 13 milyar tl açık verdi !!!!! Düşündürücü