Avukat Pekmezci: "Türkiye Barolar Birliği’nin yanındayız"

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat Serkan Pekmezci, Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmadıklarını belirterek, “Türkiye Barolar Birliğ’nin yanındayız” dedi.

Avukat Pekmezci: "Türkiye Barolar Birliği’nin yanındayız"
Bayburt Postası - Genel kurul çağrılarının birliğe zarar verdiğini düşündüklerini belirten Pekmezci, “Yargı reformu sürecinde mesleğimizin sorunları çözülmeye başlamışken, böyle bir girişimin Türkiye’nin ve meslektaşlarımızın gündemini gereksiz yere işgal edeceği kanısındayız” dedi.

Pekmezci, konuyla ilgili yaptığı basın açıklmasında şu ifadelere yer verdi:

“OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL ÇAĞRISINI DOĞRU BULMUYORUZ”

“Türkiye Barolar Birliğini seçimli Olağanüstü Genel Kurula götürmek üzere 11 Baromuzun girişimde bulunduğuna ilişkin haberler kamuoyuna yansımış bulunmaktadır. Yasa gereği TBB Başkanı ve birlik yönetimi 4 yıllık bir süre için seçilmekte olup TBB’nin Olağan Genel Kurulu 18 ay sonra 2021 yılı Mayıs ayında yapılacaktır. Olağan Genel Kurula 18 ay kalmışken TBB’nin bugünkü süreçte seçimli Olağanüstü Genel Kurula götürülmek istenmesinin doğru olmadığını ve ayrıca bu çağrının hukuki altyapısının da olmadığını düşünmekteyiz. Yine belirtmek gerekirki, bu tür bir girişim Barolarımız arasındaki ayrışmayı daha da derinleştirecek, meslek camiamızın itibarına gölge düşürecek,mesleki sorunlarımızın çözümü bağlamında bir katkı da sağlamayacaktır. Bu nedenle Türkiye Barolar Birliği’nin yanındayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazım Ağa 4 yıl önce

Biz de senin yanındayız büyük başkan