Anadolu Ajansı fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA foto muhabirlerinin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Bayburt'ta açıldı

Anadolu Ajansı fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi
Bayburt Postası - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Bayburtlularla buluştu.

Bayburt Valiliği ile Bayburt Belediyesi koordinesinde, Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan Yakutiye Camisi'nin bahçesinde "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi açıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere ise şifa diledi.

AA'nın 15 Temmuz gecesinde de çok önemli bir işlev üstlendiğini belirten Pehlivan, "15 Temmuz ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için bir dönüm noktası oldu. Tarih boyunca destanlar yazan aziz milletimiz cesaret, feraset, kararlılık ve inancı sayesinde bir destan daha yazdı." dedi.

Pehlivan, 15 Temmuz gecesi yaşananlara işaret ederek milletin o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği işaretle ardına bakmadan meydanlara toplandığını anımsattı.

Kurumlarda yuvalanan bölücü ve yıkıcı emeller besleyen silahlı terör örgütünün darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğüne dikkati çeken Pehlivan, darbe girişimine teşebbüs edenlerin yargı önünde hesap vereceğini vurguladı.

Pehlivan, yaşananların unutulmaması noktasında görsel materyallerin büyük önem taşıdığını dile getirerek fotoğrafların 15 Temmuz gecesi yaşananların hatırlanması noktasında önem taşıdığını anlattı.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise AA'nın yöneticilerini ve personelini 15 Temmuz gecesi sergiledikleri çalışmalar dolayısıyla kutladı.

AA çalışanlarının o gece yaşanan olayları fedakarca çalışarak vesikaya dönüştürdüğünü aktaran Memiş, "AA çalışanları, güvenliğin olmadığı bir ortamda bu önemli fotoğrafları bize ulaştırdılar. Birtakım yazılar hafızadan silinebilir ama fotoğraflar hafızalardan kolay silinmiyor." diye konuştu.

Memiş, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensuplarının Türkiye'nin güçlü olmasını istemeyen bazı güçlerin uşaklığını yaparak darbe girişiminde bulunduğuna işaret ederek Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde o hainleri sukutuhayale uğrattığını kaydetti.

Sergi, 2 gün açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.