Başkent'te Bayburt coşkusu

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılına özel hazırlanan gece coşkuyla gerçekleşti.

Başkent'te Bayburt coşkusu
Bayburt Postası - Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılına özel hazırlanan gece coşkuyla gerçekleşti. Bayburt Halk oyunları ekibinin sahne aldığı gecede, Bayburtlu müzik öğretmenlerinden oluşan Grup Sansasyon sahne aldı.

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşen geceye Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu, Ticaret ve Kültür eski Bakanı Agah Oktay Güner'in de katıldığı gecede, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Merkez Valisi Nafiz Kayalı, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt eski milletvekilleri Şaban Kardeş ve Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Vakfı Onursal Başkanı Kurban Yazoğlu ile çok sayıda davetli vardı.



Bayram: "Göç problemine kesin çözüm üretilmeli"


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Bayburt Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan gecede bir konuşma yapan Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram, Bayburt'un göç veren bir şehir olduğunu hatırlatarak, nüfusu artıracak projelere imza atılması gerektiğine değindi. 

Bayram, şunları söyledi:

"Şirin vatan toprağımız Bayburt'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü anma gecemizi onurlandırdığınızdan dolayı hepinize şahsım, yönetim kurulum adına hoş geldiniz diyor en derin saygılarımı sunuyorum. Bilindiği üzere ilimizin sürekli göç vermesi en küçük il olmamıza neden olmuştur. Yıllar önce nüfusumuz 110 bin iken 75 binlere kadar indiği anlar oldu. Bu yıl hemşehrilerimiz el birliği ile nüfusu artırarak milletvekili sayımızı yeniden 2'ye çıkardı. Emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bu bir geçici çözüm ve ileride yine bu yönde sıkıntı yaşayabiliriz. Bayburt göç problemine kesin çözüm üretmek adına başta yeni seçilecek vekillerimiz ve tüm STK'larımıza çok iş düşüyor. Bayburt'un çok hizmetlere kavuşması dilek ve temennileri ile hepinizi saygıyla selamlıyorum." 

Özbek'ten hayırseverlere teşekkür

Gecede yaptığı konuşmada Bayburt'ta hayırseverlikleriyle tanınan değerli şahsiyetlerine anan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, "Bayburt'a hizmet etmiş tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Başta Prof. Dr. Hüsamettin Koçan.  Bayburt'umuzun ismini tüm dünyaya duyurmuştur. Fahrettin Evsen, rahmetli Kazım Erdem, Mustafa Köseoğlu amcalarımıza, Bayburt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk'e teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. 7 Haziran seçimlerinde Bayburt'a hizmet etmek için bütün partilerden aday adayı olan tüm kardeşlerimize herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.



Akengin: "Dün Taşnak terör örgütü, bugün PKK" 

TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin ise, kurtuluşun önemine vurgu yaptığı konuşmada 1915 Ermeni olaylarının 100. yılında Türkiye'nin kendini tam anlamıyla anlatamadığını belirtti.

Ermeni mezalimini gerçekleştiren Taşnak Terör Örgütü ile PKK'nın aynı kaynaktan beslendiğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

"Uzun yolculukların kısa anlatımı zordur. Kurtuluş uzun bir meşakkatin sonucudur. Bayburt her yönüyle burada temsil ediliyor. Bayburt bu gece burada. Bayburt'un kurtuluşu bazen yanlış anlaşılıyor. Sanılıyor ki Rus işgalinden kurtuldu Bayburt. Rus işgal kuvvetleri 1917 devrimi dolayısıyla çekildiler, yerlerini Ermeni kuvvetleri aldı. Ermeni kuvvetlerinin adı Taşnak terör örgütü. Bayburt'ta zulüm yapan; dedelerimizi, ninelerimizi taş mağazalarda katleden işte o Ermeni çeteleriydi. Ermeni tehcirinin 100. yılındayız. Bu vesileyle Türkiye'yi kumpasa almak, uluslararası komplo ile karşı karşıya getirme çabalarını görüyoruz. Türkiye burada kendisini savunmakla değil de anlatmak mükellefiyle karşı karşıya. Bunu yeterince yerine getiremediğini üzülerek görmekteyiz. Geçen yıl TÜRKSAV olarak Amerika'da Ermeni lobisine karşı Türk Dünyası lobisi faaliyeti başlattık. Netice olarak bu Ermeni diasporası bugünkü Ermenistan'ı da felakete uğratmak istiyor. Yani Ermenistan'ı kullanarak kendi saltanatlarını sürdürmek istiyorlar. Meselenin özü şudur. 1916-1917-1918 yıllarındaki işgal olaylarındaki Ermeniler'in gücü dünyanın emperyalist güçleriydi. Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere vs. Bugün de onlar var. O gün Taşnak terörist örgütü ne ise bugün PKK'nın arkasında da onlar var. Bunu bilmemiz lazım. Bu millete 'ben Türk milletiyim' kimlik ve kişiliğini kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki, 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.' Bize yetiştiğimiz okullardan çok Bayburt mektebi bu duyguları kazandırdı. Dolayısıyla Bayburt mektebinde  milliyetçilik duygusu güçlüdür. Eğer milletsen milliyetçi olacaksın. Bunun siyasi bir anlamı yok, doğrudan doğruya milletin varlığı ile ilgilidir. Onun için ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Bayburtlu'yum diyene."



Güner: "Bayburtlu; vakurdur, dürüsttür, vatanperverdir, çalışkandır"

Siyasi hayatı boyunca Bayburt'a büyük bir kamu projesi kazandırmak istediğini ve bunu başaramadığını dile getiren Ticaret ve Kültür eski Bakanı Agah Oktay Güner ise, Bayburt'tan seçilecek milletvekillerinin bunu başarması için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

'Bayburt için ne yapsak azdır' diyen Güner, Bayburt insanından övgü dolu sözlerle bahsettiği konuşmasında, "Bayburt gibi iman, ahlak ve Türk kültürü ile yoğrulmuş bir belde yoktur. Bayburtlu; vakurdur, dürüsttür, vatanperverdir, çalışkandır. Allah'a bin şükür tek hırsız siyaset adamı çıkmadı Bayburt'tan. Tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun."

Programda emeği olan sponsorlara teşekkür plaketleri de takdim edilen gece, Akçaabat Horon ekibi gösterisi, skeçler ve Grup Sansasyon'un sahne almasıyla sona erdi.

Ankara Derneği 50'nci yılına hazırlanıyor

Öte yandan, Ankara'nın Bayburt menşeli en köklü derneği kuruluşunun 50'nci yılına hazırlanıyor. 1966 yılında kurulan ve 49 yıl boyunca çeşitli etkinliklere imza atan Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, önümüzdeki yıl aynı zamanda 50'nci yılını kutlayacak.

Derneğin kurulduğu 1966 yılının Bayburt Gecesi, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirilmişti. O yıl yoğun bir programa sahne olan 21 Şubat haftasında Bayburt ve İstanbul'da da ayrı geceler düzenlenirken, Ankara'da ise 2 bin seyirci kapasiteli spor salonunda organize edilen Bayburt Gecesi coşkulu bir kalabalığa sahne olmuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.