Ağbal: "Terörle İslam yan yana gelemez"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, terörün insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu ifade ederek, terörle İslam kelimesinin asla yan yana gelmeyeceğini söyledi.

Ağbal: "Terörle İslam yan yana gelemez"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, terörün insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu ifade ederek, terörle İslam kelimesinin asla yan yana gelmeyeceğini söyledi. Ramazan Bayramı'nı memleketi Bayburt'ta geçiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Zahit Efendi Mahalle Odası'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Ağbal, burada kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve halka bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Bakan Ağbal, Türkiye ve dünyanın önemli bir dönemeçten geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin etrafında adeta 'yangın yeri' denilecek hadiseler yaşandığını belirten Ağbal, Suriye'de yaşanan olaylara değindi.

Irak'ta yaşanan bombalı saldırıya ilişkin de açıklama yapan Bakan Ağbal, "Her yaşanan olaydan sonra bir defa daha düşünmemiz lazım. İslam coğrafyasında yaşanan bütün bu olayları nasıl açıklayacağız? İslam medeniyeti, bu coğrafyanın en kadim medeniyeti. İslam, barış ve kardeşlik dini. İslam ümmeti bu coğrafyaya bin 500 yıldır barışı, kardeşliği, birliği ve beraberliği getirmiş ama bugün görüyoruz ki İslam coğrafyası baştan başa kan, keder ve gözyaşı içerisinde. Bizim içimize ayrılık gayrılık katmaya çalışanlara asla müsaade etmemiz lazım. Bu topraklarda bin yıldır Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı ile bütün milletler bir arada yaşıyoruz ve inşallah yaşamaya da devam edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan Türkiye'yi yıkmak, bölmek isteyen, birliğine beraberliğine kast eden düşmanlar var. Bunlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Nerede olursak olalım, nifaka asla izin vermeyeceğiz." dedi.

"Terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur"

Bakan Ağbal, bugün Türkiye'nin sadece PKK ile değil hem PKK hem DEAŞ hem DHKP-C hem de adını sayamayacağı birçok başka terör örgütleriyle mücadele ettiğini ifade ederek, dualarının bu mücadeleyi yapan kahraman askerler, polisler ve korucular için olduğunu söyledi.

Terörün dünyanın dört bir tarafında ne millet ne ülke tanıdığını ifade eden Ağbal, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman söylüyor, 'terörün dini, milliyeti olmaz.' Terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Terör kelimesi ile İslam kelimesi asla yan yana gelmez. Kardeşlik dini olan İslam'ı herhangi bir şekilde bu iddia ve bu gaye ile 'mücadele ediyorum' diyen hiç kimse İslam gayreti içinde asla olamaz. İslam'ın böyle bir anlayışa müsaade etmesi mümkün değil." ifadelerini kaydetti.

Medine'de yaşanan bombalı saldırıyla ilgili olarak da değerlendirme yapan bakan Ağbal, "Dün tüylerimiz diken diken oldu. Bizim kutsal bildiğimiz Medine'de bombalar patlıyor. Dolayısıyla bunlar hepimizi ürküten, korkutan ve gerçekten bu mücadelenin topyekun bütün milletlerin katılarak yapması gereken mücadele olduğunu bir defa daha gösteriyor. Bugün bakıyoruz birtakım medeni memleketler, terör örgütü dediğimiz örgütleri şu, bu sebeple, 'ona yakın, buna yakın' gibi görüp müsamaha gösterebiliyorlar. Çok üzülüyoruz bunlara. Bugün Avrupa'nın ortasında terör örgütü PKK yandaşları pekala bağış toplayabiliyor, orada eylemler yapabiliyor, Avrupa Parlamentosunun koridorlarında PKK alçaklarının beş para etmez çapulcu birtakım simgeleri asılabiliyor. Bunlar asla Türkiye'nin kabul edeceği şeyler değil." dedi.

"Türkiye bölgesinde çekim merkezi"

Türkiye'nin artık bölgesinde bir çekim merkezi olduğunu belirten Bakan Ağbal, Körfez'den, Avrupa'dan birçok ülkeden Türkiye'ye gelip yatırım yapmak isteyen müteşebbisler bulunduğunu söyledi.

Ağbal, üretmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onun için Turkuaz Kart programını geliştirdik. Türkiye'ye gelip çalışmak isteyenlere çalışma, oturma imkanları getirdik. Bunları daha da önümüzdeki dönemde inşallah artıracağız. Sayın Başbakanımız dün Bakanlar Kurulunda güzel müjdeler verdi. Bayram öncesinde hem esnafımızı hem tüccarımızı hem çalışanlarımızı hem de yatırımcılarımızı memnun edecek birçok paket düzenlemesini açıkladı. Şunu bilin ki gündemine hakim, memleketi daha ileriye taşımak isteyen, özellikle 'yatırım, yatırım, yatırım' diyen bir hükümetimiz var. Bu noktada ülkede yatırımları, üretimi ve istihdamı artıracağız."

Bayramlaşma törenine Vali İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Bekir Kasap katıldı. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.