Açlık grevine giren 12 PKK'lı tahliye edildi

Şırnak'ta tutuklu bulunan ve 15 Ağustos'ta açlık grevi başlatan 2'si kadın 12 PKK'lı Rize, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt'taki cezaevlerine gönderildi.

Açlık grevine giren 12 PKK'lı tahliye edildi
Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 15 Ağustos tarihinde süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatan 2'si kadın 12 PKK'lı Rize, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt'taki cezaevlerine gönderildi

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak T Tipi Kapalı Ceza evinde incelemelerde bulunan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) yöneticisi avukat Fazilet Taştan Arserim, İnsan Hakları Derneği(İHD) Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal ve İHD yöneticisi Büşra Demir, cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İÇERİ GİRİP ALDILAR VE..."

TUHAD-FED yöneticisi Avukat Fazilet Taştan Arserim, "15 Ağustos 2015'te PJAK ve PKK'lı tutsaklar 12 kişilik bir grupla, PKK liderinin üzerinde uygulanan tecrit YPG, YPJ'li cenazelerin sınırda bekletilmesi ve siyasi soykırım nedeniyle açlık grevlerine başlamışlardı. Siyasi soykırım operasyonları nedeniyle süresiz dönüşümlü açlık grevlerine başlayan siyasi tutsaklar, bu gün sabah erken saatlerde yapılan sayımdan önce kameralar, robokoplar ve kalabalık bir grupla içeri girilerek arkadaşları koğuşlarından almışlardır" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.