TÜİK, araştırmaları internetten yapacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, iş yerlerine yönelik yapılan araştırmalar bundan sonra kurumlara ve iş yerlerine mektup içinde şifre ve kullanıcı adı gönderilerek internet üzerinden geliştirilen uygulamaları ile yürütecek.

TÜİK, araştırmaları internetten yapacak
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, iş yerlerine yönelik yapılan araştırmalar bundan sonra kurumlara ve iş yerlerine mektup içinde şifre ve kullanıcı adı gönderilerek internet üzerinden geliştirilen uygulamaları ile yürütecek. TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, yapılan bu çalışmanın milat olacağını söyledi.

Teknolojiye ayak uydurmak için önemli bir uygulama geliştirildiğini ifade eden Gür şunları kaydetti: “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, iş yerlerine yönelik yapılan araştırmalarımız daha önce internet üzerinde geliştirilen çeşitli uygulamalar yoluyla ve ayrıca e-posta ve kâğıt ortamında yapılmakta iken, dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, iş gücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla ve Türkiye İstatistik Kanunun 8. maddesindeki hükmü çerçevesinde, iş yeri bazındaki araştırmalarımızın bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verilmiştir. Yani; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işyerlerine yönelik yaptığı araştırmalarını firmalara doğrudan veri girişi yaptırarak artık web sitesi üzerinden gerçekleştirecektir. Firmalar, TÜİK’in hayata geçirdiği web uygulamalarına şifrelerini girerek anketleri yanıtlayacaklar. İş yerlerinden kağıt ortamında veri toplanmayacak. Gelecek yıllarda hane araştırmalarının da internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanmakta. İnternet erişimi olmayan yerlerde ise kurumumuzun sağlayacağı anketör ve 3G modemimizle çalışmalar yapılacak. İş yerlerine ait araştırma verilerinin tamamıyla internet üzerinden derlenmesi Kurumumuz açısından bir milattır ve son derece önemli bir aşamadır.”

'Uygulamada karşılaşılan problemlerin çözümü için irtibata geçilecek iletişim bilgileri sistemde mevcut olup, aynı zamanda broşürlerimizde hazırlanmaktadır.' diyen Gür sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bağlamda; Personelimizin iş yerlerini, muhasebecileri birebir ziyaretlerinin yanı sıra çok sayıda eğitimler vermeyi ve bilgilendirme toplantıları yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, Erzurum, Erzincan ve Bayburt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarını ve Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını bu ay sonuna kadar ziyaret etmeyi planlıyorum. Yapacağımız anketler şöyle sıralayabiliriz: Aylık hizmet sektörü işyeri eğilim anketi, aylık perakende ticaret sektörü iş yeri eğilim anketi, aylık inşaat sektörü iş yeri eğilim anketi, aylık süt ve süt ürünleri istatistikleri ve aylık perakende ticaret sektörü gibi anketler düzenlenecek.”

Haber: CİHAN

Anahtar Kelimeler:
TÜİKAhmet Gür
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.