Sony iflas mı ediyor?

Sony, ayrı bir marka haline gelen Vaio'yu satışa çıkarma kararı aldı.

Sony iflas mı ediyor?

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Sony için tehlike çanları çalmaya başladı. Sony, ayrı bir marka haline gelen Vaio'yu satışa çıkarma kararı aldı.

Son yıllarda rekabette kaybeden taraf olan Sony'de işler iyi gitmiyor. Şirket aldığı radikal bir karar ile ismiyle özdeşleşen ve ayrı bir marka halini alan Vaio'yu Bain & Co. Ve Mizuho Securities Co.'nun birlikte meydana getirdikleri girişim olan Japan Industrial Partners'a satacağı ortaya çıktı. Nikkei isimli sitenin haberine göre Vaio satışının tutarı 391 ila 489 milyon dolar arası olacağı düşünülüyor.

1 milyar dolardan fazla zarar

Ancak Sony'den gelen tek kötü haber bu değil. Şirket mart ayında sona erecek mali yılda yaklaşık 1.1 milyar dolar zarar edeceğini açıkladı. Oysa şirket bir yıl önce koyduğu hedefte 294 milyon dolar kar etmeyi planlamıştı.

5 bin çalışanının işine son verecek

Sony'de işler kötü giderken çalışanların da bundan etkilenmesi elbette kaçınılmaz oldu. Şirketten yapılan açıklamada maliyetleri kısmak maksadıyla 2015 yılı mart ayına kadar 5 bin çalışanının işine son verileceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
TeknolojiJaponSonyVaioMarka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.